"Dokunulmazlık" teklifi, TBMM Genel Kurulunda

"Dokunulmazlık" teklifi, TBMM Genel Kurulunda
MHP Osmaniye Milletvekili Ersoy: - "Bu dokunulmazlıklar bir kereye mahsus ve dönemsel olmasın. Dönemin tamamını kapsasın"- HDP Mardin Milletvekili Sancar:- "Yapmakta olduğunuz şey bir darbe teşebbüsüdür. Geçici madde yöntemi darbecilerin tercih ettiği bir

TBMM (AA) - MHP Osmaniye Milletvekili Ruhi Ersoy, "Bu dokunulmazlıklar bir kereye mahsus ve dönemsel olmasın. Dönemin tamamını kapsasın" dedi.

TBMM Genel Kurulunda, hakkında dosya bulunan milletvekillerinin yasama dokunulmazlığının kaldırılmasını öngören anayasa değişikliği teklifinin birinci maddesi üzerindeki görüşmeler devam ediyor.

HDP Mardin Milletvekili Mithat Sancar, asıl meselenin dokunulmazlıkların kaldırılması değil, darbe yapmak olduğunu ileri sürdü. Sancar, dokunulmazlıklara ilişkin çeşitli öneriler sunduklarını ancak bunların AK Parti tarafından kabul edilmediğini bildirdi.

Mithat Sancar, teklifte anayasaya aykırılıklar bulunduğunu, geçici madde yönteminin darbelere özgü olduğunu savunarak, "Yapmakta olduğunuz şey bir darbe teşebbüsüdür. Geçici madde yöntemi darbecilerin tercih ettiği bir yöntemdir." dedi.

- "Bizim durduğumuz yer net"

MHP Osmaniye Milletvekili Ruhi Ersoy ise bugün Meclisin önemli bir sınav vereceğine işaret etti. Dokunulmazlık meselesinin Türk siyasetinin önemli mihenk taşlarından birisi olduğunu ve sürekli gündeme gelip tartışıldığını vurgulayan Ersoy, AK Parti'nin de konuyu sık sık gündeme getirdiğini hatırlattı. Ersoy, kendilerinin durduğu yerin net, kararlılıklarının kesin olduğunu belirterek, dokunulmazlıklar, terörle mücadele ve dış politikayla ilgili temel yaklaşımlarını ifade ettiklerinde hep haklı çıktıklarını savundu.

Ersoy, şunları kaydetti:

"Milli birlik ve beraberliği, özellikle terörle mücadele konseptinde kararlı bir duruşa katkı olması noktasında, dokunulmazlıkların kaldırılması ve ilgili iddiaların değerlendirilmesi yönünde görüşümüzü beyan ediyoruz. Bu dokunulmazlıklar bir kereye mahsus ve dönemsel olmasın. Dönemin tamamını kapsasın. Gerekirse tüm yasama yıllarını da kapsayan temel değişiklikler olsun. Bu dokunulmazlıklar bakanları ve siyasi otoriteleri de içersin."

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.