"Dokunulmazlık" teklifi, TBMM Genel Kurulunda

"Dokunulmazlık" teklifi, TBMM Genel Kurulunda
AK Parti'li Başer:- "(HDP'ye) Bir taraftan Kürt vatandaşların hakkını savunduğunu söyleyeceksin, diğer taraftan Diyarbakır'da Kürt vatandaşlarımızı toplu olarak ölüme götüreceksin"

TBMM (AA) - AK Parti Yozgat Milletvekili Yusuf Başer, HDP'ye yönelik, "Bir taraftan Kürt vatandaşların hakkını savunduğunu söyleyeceksin, diğer taraftan Diyarbakır'da Kürt vatandaşlarımızı toplu olarak ölüme götüreceksin. Buna da özgürlük ve demokrasi diyeceksin, sevsinler sizin demokrasi anlayışınızı." dedi.

TBMM Genel Kurulunda görüşülen, dokunulmazlıklarla ilgili anayasa değişikliği teklifinin 1. maddesi üzerinde konuşan CHP Çanakkale Milletvekili Muharrem Erkek, İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesinin, gazeteciler Can Dündar ve Erdem Gül'ün yargılandığı davada gerekçeli kararını açıkladığını anımsatarak, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, bu davanın her aşamasında yargıya müdahale ettiğini iddia etti.

"Bu dönemi biz anayasızlaştırma dönemi olarak adlandırıyoruz, hukuksuzlaştırma dönemi ile karşı karşıyayız." diyen Erkek, otoriter, tek adamlığa doğru gidildiğini ileri sürdü.

Erkek, milletten 4 yıl için yetki alan Başbakan Ahmet Davutoğlu'na, "kurultaya git ve görevi devret" denildiğini savunarak, "Bu, açıkça milli iradeyi yok saymaktır, AKP Grubu, Başbakanı, Genel Başkanlarını sarayın iradesi karşısında yapayalnız bıraktı, arkasında durmadı. Cumhurbaşkanı, kaynağını Anayasadan almayan bir devlet yetkisini kullanarak Başbakanı ve milli iradeyi tasfiye etmiştir." diye konuştu.

17-25 Aralık dosyasındaki rüşvet ağını, tapeleri okuduğu zaman utandığını belirten Erkek, "Siz bu dosyayı Yüce Divan'dan kaçırdınız, her zaman yargıdan kaçtınız. Keşke gönderseydiniz de aklansalardı. Yüksek profilli olmayan Başbakan adayı netleşti. Sayın Binali Yıldırım hakkında da ciddi iddialar var. Bu iddialar ile ilgili yarın fezleke geldiğinde tavrınız ne olacak?" değerlendirmesini yaptı.

- "Teklif Anayasaya uygun"

AK Parti Yozgat Milletvekili Başer de yasama dokunulmazlığının, milletvekillerinin keyfi ve asılsız ceza kovuşturmasına uğramaması ve tutuklanmaması amacıyla getirildiğini söyledi.

Dokunulmazlığın, milletvekilininin kişisel yararından çok, kamu yararı için getirildiğine işaret eden Başer, milletin, terör suçuna bulaşmış milletvekillerinin yasama dokunulmazlığının kaldırılmasını istediğini belirtti.

Başer, şöyle konuştu:

"Yasama dokunulmazlığı milletvekiline, seçimden önce ve seçildikten sonra terör ve teröriste destek hakkı vermiyor, şiddet çağrısı yapmasına ve bu sebeple masum insanların ölmesine sebebiyet verilmesine izin vermiyor. Terör destekçisi olmaya izin vermiyor. Çukurlar kazarak, devletin ve milletin bölünmez bütünlüğü için mücadele eden silahlı kuvvetlerimize silah atan, bomba atan teröristlere silah dağıtma hakkı da tanımıyor.

Yasama dokunulmazlığı milletvekiline, suç işleme hakkı ve yetkisi vermez. Bir taraftan barış ve özgürlük diyeceksin, insan sevgisi, demokrasi diyeceksin; diğer taraftan sırtını teröre dayayarak siyaset yapacağını söyleyeceksin. Bir taraftan Kürt vatandaşların hakkını savunduğunu söyleyeceksin, diğer taraftan Diyarbakır'da Kürt vatandaşlarımızı toplu olarak ölüme götüreceksin. Buna özgürlük ve demokrasi diyeceksin, sevsinler sizin demokrasi anlayışınızı. Böyle bir anlayış hukuki, ahlaki ve demokratik değildir."

Başer, teklifin Anayasaya uygun olduğunu vurgulayarak, "Teklifimiz, terör sevicisi olanlara, teröre yardım ve yataklık edenlere 'dur' demektir." ifadesini kullandı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.