Dokunulmazlık teklifinin ilk tur görüşmeleri

Dokunulmazlık teklifinin ilk tur görüşmeleri
AK Parti Grup Başkanvekili İnceöz:- "Şehit haberlerinin geldiği, PKK’nın köylüleri tonlarca patlayıcı kullanarak katlettiği bir günde, AK Parti terör örgütünün siyasi uzantılarına yönelik tarihi sorumluluğu yerine getirirken, CHP’nin bu tavrı ancak ihanet

TBMM (AA) - COŞKUN ERGÜL - AK Parti Grup Başkanvekili İnceöz, "Şehit haberlerinin geldiği, PKK’nın köylüleri tonlarca patlayıcı kullanarak katlettiği bir günde, AK Parti terörün ve terör örgütünün siyasi uzantılarına yönelik tarihi sorumluluğu yerine getirirken, CHP’nin bu tavrı ancak ihanetle açıklanabilir." dedi.

İnceöz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "dokunulmazlıklarla ilgili Anayasa değişikliği teklifinin dün TBMM Genel Kurulundaki birinci tur görüşmelerinin sonucunu" değerlendirdi.

Meclis'te terörü ve terör örgütünü himaye eden milletvekillerini kapsayan dokunulmazlık görüşmelerinin ilk turunda CHP’nin takındığı tutumun siyasi tarihe kara bir leke olarak geçtiğini belirten İnceöz, "Şehit haberlerinin geldiği, terör örgütü PKK’nın köylüleri tonlarca patlayıcı kullanarak katlettiği bir günde, AK Parti, terörün ve terör örgütünün siyasi uzantılarına yönelik tarihi bir sorumluluğu yerine getirirken CHP’nin bu tavrı ancak ihanetle açıklanabilir." ifadesini kullandı.

İnceöz, ilk turdaki oylamada "hayır" oyu veren CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun "apar topar şehit ailesi ziyaretine gitmesinin ise tam bir ikiyüzlülük örneği" olduğunu vurguladı.

"Çok merak ediyorum, süreç bu kadar şeffaf, milletimizin gözü önünde cereyan ediyorken, Kılıçdaroğlu kimi kandıracağını düşünüyor?" diyen İnceöz, şunları kaydetti:

"7 Haziran'da olduğu gibi, CHP bir kez daha açıktan HDP ile kol kola girmiştir. Milletimizin hassasiyetlerini hiçe sayarak siyaseten, milletten yana olmadığını göstermiştir. AK Parti ve MHP, dokunulmazlıkların kaldırılması yönünde net bir duruş sergilerken, CHP sözcülerinin bugünkü açıklamalarında ikinci tur oylamanın sonucu değiştirmeyeceği yönündeki açıklamalarını kamuoyunun takdirine bırakıyorum."


Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.