Dolandırıcılara dört bilezik kaptırdı

Dolandırıcılara dört bilezik kaptırdı
Konya'nın Kulu ilçesinde kendilerini doktor olarak tanıtan 3’ü kadın 4 kişi, ücretsiz muayene vaadiyle kandırdıkları yaşlı çiftin 4 bileziğini çaldı.

Cumhuriyet Mahallesi’nde ikamet eden Ahmet Yıldırım ve eşi Gülsen Yıldırım, evlerine gelerek kendilerini Ankara'da bir hastanede görevli doktorlar olarak tanıtan 3’ü kadın 4 kişiyi, ücretsiz muayene ederek yardımcı olacaklarını söylemeleri üzerine evlerine aldı. Kendilerini doktor olarak tanıtan dolandırıcılar, Gülsen Yıldırım’ı muayene etmek istedi. Bu duruma sevinen yaşlı çift, doktor sandıkları bu kişilerin muayene isteklerini kabul etti. Dolandırıcılar, muayene etmeden önce Gülsen Yıldırım’ın kolunda bulunan 4 bileziğin çıkarıp eşi Ahmet Yıldırım’a vermesini söyledi. Bunun üzerine Ahmet Yıldırım, eşinden aldığı bilezikleri bir kağıt mendile sardıktan sonra cebine koydu. Gülsen Yıldırım’ı güya muayene eden dolandırıcılar, daha sonra Ahmet Yıldırım’ı da muayene etmek istediklerini söyledi. Muayene olmayı kabul eden Ahmet Yıldırım’a sırtüstü yatmalarını söyleyen dolandırıcılar, bu sırada el çabukluğuyla yaşlı adamın cebinde mendile sarılı olan bilezikleri çıkarıp aldı. Bilezikleri aldıktan sonra hızlı hareketlerle muayenelerini sonlandıran şahıslar, evden çıkarak kayıplara karıştı.
Doktor sandıkları şahısların gitmesinden sonra Gülsen Yıldırım, eşinden cebine koyduğu bilezikleri isteyince gerçek ortaya çıktı. Elini cebine atınca bileziklerin yerinde olmadığını fark eden Ahmet Yıldırım, dolandırıldıklarını anlayınca polise haber verdi. Olay yerine gelen polis ekipleri, yaşlı çiftin verdiği eşkal doğrultusunda şüphelileri yakalamak için çalışma başlattı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.