Dolandırılmaktan oğlu ve torunu kurtardı

Dolandırılmaktan oğlu ve torunu kurtardı
Konya'nın Beyşehir ilçesinde, 70 yaşındaki emekliyi telefon dolandırıcısı mağduru olmaktan oğlu ve torunu polise haber vererek kurtardı.

İlçeye bağlı Huğlu Mahallesi’nde oturan Nevzat Yaka, iddiaya göre, telefonla arayıp kendisini "komiser" ve "savcı" olarak tanıtan kişiler tarafından dolandırılmak istendi.Dolandırıcılık girişimine maruz kalan Yaka’nın oğlu ve torunu, durumu öğrenince telefonla polise haber verdi. Ardından kendileri de şehir merkezine gelebilmek için yola çıktı.Yaka’nın telefon dolandırıcılığı mağduru olmaması için seferber olan polis ekipleri ise, kentteki banka şubelerine giderek şahısa ulaşmaya çalıştı.Araç içerisinde bekleyen Yaka, bir süre sonra banka şubesi önüne gelen oğlu ve torunu ile polis ekiplerinin kendisini bulup uyarması sonucu telefon dolandırıcılığı mağduru olmaktan son anda kurtuldu.Yaka, gazetecilere yaptığı açıklamada, kendisini "komiser" olarak tanıtan bir kişinin telefonla arayarak, geçen ay ne kadar telefon faturası ödediğini sorduğunu söyledi.16 lira ödediğini söyleyince bu ay daha çok ödeyeceğini belirten kişinin, "40 küsur lira para ödeyeceksin" diyerek, önce Beyşehir İlçe Emniyeti’ne davet ettiğini kaydeden Yaka, bunun üzerine Emniyete gelmek üzere yola çıktığını anlattı.Aracıyla ilçe girişine geldiğinde tekrar kendisiyle telefon bağlantısı kuran kişinin, emniyete değil de bu defa bir banka şubesine yönlendirdiğini anlatan Yaka, şunları kaydetti:"Beni emniyete davet eden kişi, yanında savcı da varmış gibi davrandı. Beyşehir’e geliyordum, şehir girişinde kavşağa gelince beklememi istedi. Ardından telefonu savcı olduğunu belirttiği kişiye verdi. Onun öncesinde eşimi arattırdı. Eşimle görüşmemden sonra kendisini savcı olarak tanıtan kişinin 'hesabım yok' dememe rağmen yönlendirdiği banka şubesine gittim. Bana, 'Var senin orada da hesabın ama şu an içi FETÖ'cüler tarafından boşaltılıyor. Biz, bankaya girdiğinde operasyon düzenleyip birkaç kişiyi alacağız.' dedi. Ben burada hesabımın olmadığı yönünde ısrar edince, girdiğim banka şubesi önündeki aracıma binerek beklememi söylediler. Bu esnada oğlum ve torunum ile polis ekipleri yanıma gelince onlarla telefon irtibatım kesildi. Para istemediler. Ama sadece hesabımın olup olmadığını öğrenmeye çalıştılar. Hesabımın boşaltıldığını söyleyerek, beni dolandırmak istediklerini düşünüyorum. Oğlum ve torunum ile polisi görünce bu kişilerin gerçek komiser ve savcı olmadığını anladım. İlk kez böyle başıma böyle bir olay geliyor. Oğlum ve torunum sayesinde polislerin de desteğiyle mağdur olmaktan kurtuldum. Hepsine teşekkür ediyorum." 

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.