Dolar 2,86'yı aştı

Dolar 2,86'yı aştı
Dolar/TL, küresel piyasalarda doların diğer gelişmekte olan ülke para birimlerine karşı değer kazanmasının etkisiyle 2,8637'ye kadar çıktı

Dolar/TL, küresel piyasalarda doların diğer gelişmekte olan ülke para birimlerine karşı değer kazanmasının etkisiyle 2,8637'ye kadar çıktı.

Küresel risk iştahının, dünya ekonomisine ilişkin makro ekonomik verilerin karışık bir görünüm ortaya koyması ve merkez bankalarının para politikalarına yönelik belirsizliklerin devam etmesiyle azaldığı belirtiliyor.

Dolar endeksi, son 7 işlem gününde görülen düşüşünü sonlandırarak dün Ocak 2015'ten bu yana gördüğü en düşük seviyeden yükselişe geçerken, buna bağlı olarak gelişmekte olan ülke para birimleri dolar karşısında sert bir şekilde düştü.

Dün güne 2,8041'den başlayan ve 2,7916'ya kadar gerileyen dolar/TL, doların tüm gelişmekte olan ülke para birimlerine karşı değer kazanmasının etkisiyle yükselişe geçerek 2,8511'i görmüştü.

Bugün de diğer gelişmekte olan ülke para birimlerine paralel olarak yükseliş eğilimini sürdürerek 2,8637'yi gören dolar/TL şu dakikalarda 2,8610 düzeyinden alıcı buluyor. Avro/TL ise yaklaşık 2,5 ayın en yüksek seviyesi olan 3,2927'yi görmesinin ardından 3,28'in üzerinde dengelendi.

Analistler, küresel piyasalarda dolara olan talebin artmasıyla gelişen ülke para birimlerinin değer kaybını sürdüreceğini tahmin ederek, teknik açıdan dolar/TL'de 2,8700 seviyesinin direnç, 2,8350 seviyesinin ise destek konumunda takip edileceğini ifade ediyor.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.