Dolar ‘Obama’ ile geriliyor

Dolar ‘Obama’ ile geriliyor
Dolar, bir Fransız yetkilinin Obama’nın dolar değerlendirmesini paylaşmasının ardından gerileme gösteriyor

Dolar, bir Fransız yetkilinin ABD Başkanı Barack Obama’nınG7 Zirvesi’ne katılan delegelere güçlü doların bir problem teşkil ettiğini söylediğini belirtmesinin ardından değer kaybetti.

Yetkili, Pazartesi günü Güney Almanya’da gerçekleştirilen G7 Zirvesi’nde gazetecilere yaptığı değerlendirmede, “Yunanistan’ın finans piyasalarında yarattıkları dahil olmak üzere jeopolitik riskler faiz oranlarını ve para birimlerini olumsuz etkiliyor. Bu bağlamda Obama güçlü doların bir problem yarattığını söyledi” dedi.

Dolar euro karşısında önceki yükselişi tersine çevirdi ve yenkarşısında Cuma günü gördüğü 13 yılın en yüksek seviyesinden geriledi. Dolar geçtiğimiz yıl yüzde 19 yükselerek Bloomberg tarafından takip edilen 10 gelişmiş ülke para birimi arasındaki en iyi performansı gösterdi. Dolardaki yükselişte Fed’in faiz artırımına yaklaştığı spekülasyonları etkili oldu.

Dolar euro karşısında Londra saati ile 08:16’da 1.1156 dolardan alıcı buldu. Dolar yen karşısında, Cuma günü 125.86 yen ile Haziran 2002’den bu yana en güçlü seviyeyi görmesinin ardından yüzde 0.3 zayıflayarak 125.20 yene geldi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.