Dolar/TL 2,82 sınırına geriledi

Dolar/TL 2,82 sınırına geriledi
İSTANBUL (AA) - Dolar/TL, düşüşünü sürdürerek 2,82 sınırına geriledi.Dün küresel piyasalara bağlı olarak güne düşüşle başlayan dolar/TL,...

İSTANBUL (AA) - Dolar/TL, düşüşünü sürdürerek 2,82 sınırına geriledi.

Dün küresel piyasalara bağlı olarak güne düşüşle başlayan dolar/TL, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanlığına, Başkan Yardımcısı görevini sürdüren Murat Çetinkaya'nın atandığına ilişkin haberin ardından gün içinde 2,8197'ye kadar geriledikten sonra günü 2,8330 seviyesinden tamamladı.

Bugüne, yatay başlayan dolar/TL, küresel piyasalarda gelişemekte olan ülke para birimlerinin dolar karşısındaki yükselişini devam ettirmesinin etkisiyle düşüşe geçerek 2,8208'e kadar indi. Dolar/TL şu dakikalarda 2,8220'den alıcı bulurken, dünkü kapanışına göre yüzde 0,16 azalan avro/TL 3,2270 seviyesinden işlem görüyor.

Analistler, bugün ABD Merkez Bankası (Fed) yetkililerin açıklamalarının piyasaların yönü üzerinde belirleyici olacağını kaydederek, dolar/TL'nin 2,83'ün altında kalması durumunda 2,8050 desteğinin gündeme gelebileceğini, olası yükselişlerde ise 2,85 ve 2,86'nın direnç konumuna geldiğini ifade ediyor.


Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.