Dolar/TL 2,98'in üzerinde dengelendi

Dolar/TL 2,98'in üzerinde dengelendi
Dolar/TL, yeni haftada yükseliş eğilimini koruyarak 2,98'in üzerinde dengelendi

Dolar/TL, yeni haftada yükseliş eğilimini koruyarak 2,98'in üzerinde dengelendi.

Haftaya yatay bir başlangıç yapan dolar/TL, geçen hafta etkili olan yükseliş isteğini sürdürerek 2,98'in üzerine çıktı ve saat 10.30 itibarıyla 2,9830 seviyelerinde dengelendi.

Geçen hafta içinde 3,00 ile yaklaşık 4 ayın en yüksek seviyesini gören dolar/TL, cuma günü kazançlarının bir kısmını geri verse de haftayı 2,9760 seviyesinden tamamlamıştı.

Avro/TL ise avro/dolar paritesindeki yatay seyre karşın şu dakikalarda yüzde 0,3 artarak 3,35'in hemen üzerinden işlem görüyor.

Analistler, ABD Merkez Bankasının (Fed) geçen hafta açıklanan toplantı tutanaklarının faiz artırım beklentilerini güçlendirdiğini belirterek, dolar/TL'nin de kısa süreli aralıklarla da olsa yükseliş trendindeki hareketini sürdürdüğünü kaydediyor.

Yarın Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankasının (TCMB) Para Politikası Kurulu (PPK) toplantısından çıkacak faiz kararının, kurların yönü üzerinde ana belirleyici olacağını dile getiren analistler, ABD'de açıklanacak verilerin de takip edileceğini vurguluyor.

Analistler, teknik açıdan 2,9750 seviyesinin destek, 3,00 seviyesinin ise direnç konumunda olduğunu belirtiyor.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.