Dolar/TL bir ayın en düşüğünü gördü

Dolar/TL bir ayın en düşüğünü gördü
Dolar/TL küresel piyasalarda artan risk iştahının etkisiyle son bir ayın en düşük seviyesi olan 2,8797'ye geriledi

Dolar/TL küresel piyasalarda artan risk iştahının etkisiyle son bir ayın en düşük seviyesi olan 2,8797'ye geriledi.

Dünya Bankasının küresel büyüme beklentilerini aşağı yönlü revize etmesine karşın, ABD'de açıklanan petrol stoklarının beklentilerin altına gerilemesinin ardından yükseliş eğilimini sürdüren petrol fiyatları, küresel piyasalardaki risk iştahını artırdı.

Bugüne 2,90 sınırından başlayan dolar/TL, doların gelişen ülke para birimlerine karşı değer kaybetmesinden bulduğu destekle son bir ayın en düşük seviyesi olan 2,8797'ye kadar geriledi. Dolar/TL saat 15.20 itibarıyla 2,88 seviyesinden alıcı buluyor. Avro/TL ise 3,2810 seviyelerinde bulunuyor.

"Dolar/TL'de 2,70'i görmek mümkün"
Ziraat Yatırım Ekonomisti Bora Tamer Yılmaz, AA muhabirine yaptığı değerlendirmede, TL ile ilgili Ağustos 2015'ten beri 2,86 beklentilerini koruduklarını belirtti.

Reel bazda incelediğinde sepet kur, "forward" kur, enflasyon beklentileri ve verimlilik artışı ile düzeltildiğinde TL'nin yaklaşık yüzde 10 değersiz kaldığı görüşünde olduklarını söyleyen Yılmaz, "Normal şartlarda kendi haline bırakılsa Türk lirasının 2,70 seviyesine doğru güç kazanabileceğini düşünmekteyiz. Zira bizim denge noktası olarak takip ettiğimiz seviye 2,70. Ancak bu seviyelerde sepet kur açısından Türk lirasının, ihracatçıların uluslararası pazarlarda rekabet gücünü zorlayabileceği nedeniyle Türk lirasındaki değer kazançlarının faiz indirimlerine dönüşeceği görüşündeyiz." görüşünü paylaştı.

Yılmaz, TL'nin değer kazanması yerine faizlerin düşmesinin tercih edileceğini vurguladı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.