Dolar/tl Fetö Darbe Girişimi Öncesi Seviyeye Yaklaştı

Dolar/tl Fetö Darbe Girişimi Öncesi Seviyeye Yaklaştı
Dolar/TL, güne düşüşle başlayarak 2,9141 ile Fetullahçı Terör Örgütü'nün hain darbe girişimi öncesi seviyesine yaklaştı

İSTANBUL (AA) - Dün güne 2,92'nin üzerinde başlayan ve 2,9403'ü gören dolar/TL, akşam saatlerinde ABD Merkez Bankası (Fed) Federal Açık Piyasa Komitesinin (FOMC) temmuz toplantısına ait tutanaklarının açıklanmasının ardından sert düştü ve 2,9182'ye kadar geriledi.

FOMC üyelerinin politika faizini oy çokluğuyla sabit tutma kararı aldığı 26-27 Temmuz'da yapılan toplantı tutanaklarına göre, üyeler bir sonraki faiz artışının zamanlaması konusunda üçe ayrıldı.

Üyelerin çoğu bir sonraki faiz artırımından önce daha fazla veri için beklenmesini desteklerken, bazı üyeler ekonomik şartların kısa süre içinde faiz artırılmasına izin vereceğini savundu. İki üye ise "iş gücü piyasasının tam istihdama ulaştığına ya da ulaşmak üzere olduğuna" işaret ederek, faizlerin temmuz toplantısında 25 baz puan yükseltilmesini istedi.

Bugüne düşüşle başlayan dolar/TL, piyasalarda Fed'in eylül ayında faiz artırma ihtimalinin masadan kalktığına yönelik beklentinin artmasıyla 2,92'nin altına geriledi. Sabah saatlerinde 2,9141 ile FETÖ'nün hain darbe girişimi öncesi seviyesine yaklaştı.

Dolar/TL, saat 10.40 itibarıyla 2,9213'ten alıcı buluyor. Avro/TL yüzde 0,27 artışla 3,3091'den, sterlin/TL ise 3,8180'den işlem görüyor. Dolar endeksi ise yüzde 0,3 düşüşle 94,41 seviyesinde bulunuyor.

Analistler, petrolün varil fiyatının 50 dolar üzerine çıkmasının küresel risk iştahını artırdığını ve Fed'in eylül ayında faiz artırımı beklentisinin azalmasının gelişmekte olan ülke para birimlerinin değer kazanmasını sağladığını belirtiyor.

Teknik açıdan dolar/TL'de 2,9100 - 2,9030 seviyelerinin destek konumunda olacağını ifade eden analistler, 2,9260 - 2,9380 seviyelerinin de direnç olarak izleneceğini kaydediyor.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.