Uğur Özteke

Uğur Özteke

Domuz tamam, grip tamam, panik yok tamam ama…

Domuz tamam, grip tamam, panik yok tamam ama…

Son yıllarda adı ile bile içimizi titreten bu hastalık geçtiğimiz haftadan bu yana Allah korusun her evde panik havası estiriyor. Evlerimizde, işyerlerimizde, okullarımızda bir griptir gidiyor. Allah beterinden korusun.

Bizde geçen hafta Perşembe günü boğazda başlayan gıcık ve hafif ateş ile korkumuzdan saat akşam 6 sularında özel bir hastanemizin aciline kendimizi attık. Doktor Bey hemen “serum” dedi.  “Yok hocam serum bir saat sürer benim 7’de toplantım var” diyerek serumu kabul etmedik bir iğne iki hapla dışarıya çıktık.

Bu arada acilde yataklar dolu. Doktor Bey’e gazeteci olduğumuzu söylemeden “Hocam millet kırılıyor sıkıntı yok değil mi?” deyince Doktor Bey, “Aman dikkatli ol hacı amca. Bugün 4 domuz gribi şüphelisi var. Kanlar Ankara’ya gönderildi” demez mi? İçimden hocanın yüzüne “Hah tamam şimdi oldu. Bu haberi tam adamına söyledin” dedik ve çıktık.

Ertesi günde 4 yaşında bir çocuğun ölüm haberi geldi.

Yine Cuma akşamı bir üniversite hocası küçük kızını yüksek ateş ile hastaneye götürmüş bize şöyle bir mesaj atıyordu, “Uğur abi haber yaptınız mı bilmiyorum. Hastaneden geldik şimdi. Kızın ateşi çıktı. Acilde öğrencilerim nöbetçiydi domuz gribi sarmış Konya'yı. Acilde izdiham var. …… kendini atmış insanlar buraya. ……  ise doluluktan hasta kabul etmiyor. Yataklar dolu. Aman dikkat et sende. Biz kendimizi eve attık. Sinüzite duacıyız. Öğrenciler diyor ki hocam durum göründüğünden vahim. Bu akşam hastaneler korkunç ama hastane muhabiri kalmadı galiba. Ben yine de haber vereyim dedim. İyi akşamlar.”…

…………..

Bu işlerde sakin olmak metanetli olmak gerekir. Paniğe gerek yok. Zaten bizde gazete ve yayın kurulumuzla yaptığımız haberlerde bunun bilincinde hareket ediyoruz. Yetkililer alarmda. Dikkatliler. Ne olur biraz daha dikkat. Çünkü resmi olanlar ile resmi olmayanlar arasında uçurum var gibi.

EKMEĞE ZAM MI GELİYOR NE?

Yeni bir yıl gelir de zamsız bir şey kalır mı? İyi adamda kötü laf durmaz. Benden söylemesi. Demedi demeyin. Ankara’da iş bitmek üzere imiş, oradan düğmeye basıldı mı gerisi tamam. Eeee kızmak yok canım. Uncular da ekmekçiler de Allah Allah diyorlar ama değil mi?

HIRSIZLARI KABULLENDİK

Nasıl bir memleket olduk ya. Anlamak mümkün değil. Cumartesi günü bizim gazetenin bulunduğu Ferhuniye Caddesindeki etliekmekçiye yanılmıyorsam onuncu kez hırsız girmiş bilgisayar, bozuk paralar hatta Z raporlarını toplayıp sırra kadem basmış. Dükkanda alarm var. Çalıyor da ama konu komşudan alarma kulak veren olmamış. O gün öğrendim yandaki eczanenin de 6 ay önce camını kırarak hırsızlık yapmışlar.

Her yan hırsız dolu kollayın gömleği (!), evi, dükkanı, cebi, cepkeni (!)

FELAKET TELLALI DEĞİLİZ!

Ne bu ya bir hırsla oturduk bilgisayarın başına ne varsa indirip dökmeye başladık. Hep kötü haber mi vereceğiz.  Gelin şehirden bir de güzel haber verelim. Dedeman Kavşağı önce otelle sonra alışveriş merkezi ile karşısındaki spor merkezi ve güzel konutları ile gerçekten yeni bir cazibe merkezi olmuştu. Şimdi 10 babayiğit iş adamı bir araya gelmiş bu alışveriş merkezini yıkarak yerine süper bir rezidans yapmaya karar vermişler. Bu rezidans ile altındaki yeni alışveriş merkezi güzel kavşağı demek ki dört bir yandan sarıp cazibeyi artıracak. Şehrimize ve işadamlarımıza hayırlı olur inşallah.

ÖMER DEMİRHAN ŞOK ETTİ

Ülkemizdeki yalan inandırıcı olmayan içi boş bayramlardan birisi de dün idi. 10 Ocak çalışan gazeteciler bayramı (imiş). Allah rahmet eylesin. Mekanı Cennet olsun. Hemen aklıma Erbakan Hoca geldi. “HADİ ORADAN… HADİ ORADAN”… diyeceksiniz.

Ne gazetecisi, ne bayramı? Kelin merhemi olsa kendi başına sürecek. İşte yalan dünya dedikleri bu olsa gerek. Kendin çal kendin oyna. Millete maskara ol.

Buradan da geçtik. Yine de Allan razı olsun çok sayıda dost isim bizi de “gazeteci” sınıfı içerisinde ya gazeteye çıkıp gelerek ya da telefon ederek kutladı. Hepsinden Allah razı olsun. Ama bir tanesi var ya o beni şok etti. Evet iş adamı, Torku Konyaspor Basketbol takımının yöneticisi ve en son olarak da TORKU Konyaspor futbol takımının en yeni yöneticisi, çiçeği burnunda tecrübeli isim Ömer Demirhan abimiz aradı ve bizi kutladı. “Ömer abi vallahi de billahi de ben sizin bizi bu kadar sıkı takip ettiğinizi bilmiyordum. Beni şok ettiniz. Size de kocaman özel bir teşekkür. Bu arada Konyaspor yöneticiliğiniz de hayırlı uğurlu olsun inşallah…”

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ

Hayat hiç bir zaman derdi ve kederi unutturmaz, insan sadece yasadıklarına alışır.

NE ZAMAN ADAM OLURUZ?

Arabasını sağa yanaştırıp direksiyondan inen sürücü kapıyı açmadan arkadan gelen bir araç var mı? diye bakmayı öğrendiği zaman daha iyi ADAM oluruz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Uğur Özteke Arşivi
SON YAZILAR