'Dopingli sporcu oranımız sıfır noktasında'

'Dopingli sporcu oranımız sıfır noktasında'
Türkiye Atletizm Federasyonu (TAF) Başkanı Fatih Çintimar, "3 yıl önce yüzde 12-18'lerle ifade edilen dopingli sporcu oranı şu anda binde birlere geriledi. Sıfır noktasındayız." dedi

Türkiye Atletizm Federasyonu (TAF) Başkanı Fatih Çintimar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Rio Olimpiyatları'yla ilgili 32 kota aldıklarını belirterek, 27 sporcuyla şu an barajı aştıklarını söyledi.

Rio'da 40 kişiyle mücadele etmeyi hedeflediklerini ifade eden Çintimar, haziran ayı sonuna kadar bunun mücadelesini vereceklerini kaydetti.

Kota alma sınırındaki sporcuların bu dönemde yoğun bir yarış dönemine girdiğini dile getiren Çintimar, "Olimpiyatlarda ülkemizi en iyi şekilde temsil edeceğiz. Atletizm, 3 yıl önce dopinglerle yerle bir olmuş, 3 kuşağını silmiş, yeni bir oluşum içinde. Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç'ın desteğiyle dopingle mücadele edildi. Dopingle Mücadele Ajansımız ve onun başındaki Prof. Dr. Rüştü Bey'in çalışmaları var. Dopingde bundan 3 yıl önce dünya sıralamasında 3'üncüydük ama şu anda dünya sıralamasında listenin içinde olmayan bir ülkeyiz. Bundan gurur duyuyoruz." şeklinde konuştu.

-"Ülkemizi tertemiz temsil etsinler"


Çintimar, dopingle mücadelenin olumlu sonuçlarının alındığını vurguladı.

"3 yıl önce yüzde 12-18'lerle ifade edilen dopingli sporcu oranı şu anda binde birlere geriledi. Sıfır noktasındayız." diyen Çintimar, bundan sonrada hiç taviz vermeden sıfır toleransla sonuna kadar mücadele edeceklerini bildirdi.

Çintimar, bilerek doping yapanların tek amacının ülkeye ihanet olduğunu belirterek, "Onun için hiç kimsenin dopingli olmasını istemiyoruz. Spor yapsınlar, ülkemizi tertemiz temsil etsinler ama birinci değil de 3. olsunlar, kabulümüzdür." ifadesini kullandı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.