"Dördüncü Ay" oyunu Kosova'da sahnelendi

"Dördüncü Ay" oyunu Kosova'da sahnelendi
Konya Devlet Tiyatrosu Kosova'da "Dördüncü Ay" oyununu sanatseverlerin beğenisine sundu

Kosova'da, Prizren Kültür Evi Nafiz Gürcüali Türk Tiyatrosunun kuruluşunun 40. yılı kutlamaları kapsamında,Konya Devlet Tiyatrosu (KDT) "Dördüncü Ay" oyununu sahneledi.Prizren şehrindeki Xhemajli Berisha Kültürevi'nde sahnelenen oyunu, Türkiye'nin Priştine Büyükelçisi Kıvılcım Kılıç, Türkiye'nin Prizren Başkonsolosu Selen Evcit, Kosova Meclis Başkan Vekili Fikrim Damka, Kosova Demokratik Türk Partisi Milletvekili Müferra Şinik ile çok sayıda tiyatrosever izledi.KDT Müdürü Alpay Aksum, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kosovalı tiyatrocularla yıllardır bir araya geldiklerini belirtti.Yaklaşık 8 yıldır bu kardeşliğin devam ettiğini vurgulayan Aksum, "Bizler artık kendimizi Prizren Türkü olarak görüyoruz ve bu yüzden bu tiyatronun ayakta durması için, nefes almaya devam etmesi için, bundan 30 yıl sonra bir müze olarak ziyaret edilmemesi için elimizden gelen her şeyi yapmaya gayret ediyoruz." dedi.

Kosova'daki Türk Tiyatrosu oyuncusu Nafiz Gürcüali ise KDT'nin kutlamalara katılımından duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Gürcüali, Kosovalı seyircilerin her zaman tiyatroya ilgi duyduğunu ve bugün de oyunu merakla izlediklerini ifade etti. 

İzleyicilerin Türk tiyatrosunu bugünlere getirdiğini anlatan Gürcüali, "İzleyici gıda gibidir, bizi besler. İzleyici olmazsa zaten biz de yokuz. Biz de onlara sadık olarak her yıl, yılda yaklaşık 2-3 oyun sahneliyoruz. Fakat ayakta kalmamız için maddi ve manevi daha fazla desteğe ihtiyacımız var." diye konuştu.

Prizren Kültür Evi Nafiz Gürcüali Türk Tiyatrosunun kuruluşunun 40. yılı kutlamaları 10 Eylül'e kadar sürecek.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.