Dördüncü olimpiyatta sıra altında

Dördüncü olimpiyatta sıra altında
Rio Paralimpik Oyunları'nda masa tenisinde Türkiye'yi dördüncü kez temsil edecek milli sporcu Neslihan Kavas, gözünü altın madalyaya çevirdi

Bedensel engelliler masa tenisinde 2016 Rio Paralimpik Oyunları'nda Türkiye'yi temsil edecek milli sporcu Neslihan Kavas, daha önce oyunlarda elde ettiği bronz ve gümüş madalyanın ardından altına uzanmak istiyor.

Futbol oynayarak küçük yaşlarda başladığı spor hayatına 1997 yılında masa tenisi branşıyla devam etme kararı alan Neslihan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, madalyalar elde ettikçe hırslandığını ve masa tenisini çok sevdiğini söyledi.

Ailesinin ve antrenörlerinin desteğiyle yoğun çalışarak 2016 Rio Paralimpik Oyunları'na hazırlandığını anlatan Neslihan, "2004 Atina, 2008 Pekin ve 2012 Londra Paralimpik Oyunları'nda ülkemi temsil ettim. Pekin'de bronz, Londra'da ise gümüş madalya elde ettim. Rio'dan altın madalyayla dönmek istiyorum." dedi.

Doğuştan çift taraflı kalça çıkığı engeli bulunan milli sporcu, Eskişehir'de Devlet Su İşleri (DSİ) lojmanlarında oturdukları sırada DSİ Bent Spor Kulübünde masa tenisine başladığını anımsattı. Tesise yakın bir yerde oturmasının engelli bir sporcu olarak ulaşım ve güvenlik açısından sorun yaşamamasını sağladığını belirten Neslihan, "Başta ailem, sonra o zamanki antrenörüm Zeki Öner beni masa tenisiyle tanıştırdı. İmkanlarım bu sporu yapmak için çok uygundu. Bir daha da bırakamadım." diye konuştu.

Ege Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölümünden mezun Neslihan, "Aktif spor hayatım sonlandığında üniversitede eğitimini aldığım gıda mühendisliğiyle de alakalı ve sporun içinde olacağım sporcu diyetisyenliği alanında çalışmak istiyorum." şeklinde konuştu.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.