Dört Eski Bakan İle İlgili Soruşturma Komisyonu

Dört Eski Bakan İle İlgili Soruşturma Komisyonu
CHP'li üyeler Başkan Köylü'nün görevinden çekilmesi için komisyona başvurdu

TBMM (AA) - Dört eski bakan hakkında Meclis'te kurulan soruşturma komisyonunun CHP'li üyeleri, Başkan Hakkı Köylü'nün görevinden çekilmesi için komisyona başvurdu. 

İstanbul Milletvekili Osman Korutürk, İzmir Milletvekilleri Erdal Aksünger ve Rıza Türmen ile Tekirdağ Milletvekili Emre Köprülü'nün imzasıyla yapılan başvuruda, şunlar kaydedildi:

"Komisyon Başkanı Hakkı Köylü, komisyonun bilgisi dışında tek başına yaptığı işlemlerle komisyonunun çalışmasını fiilen engellemektedir. 

Sayın Köylü, 9 Temmuz 2014 tarihinde komisyon başkanlığına seçilmesinin hemen ardından ilk iş olarak mahkemeden fezlekelere ilişkin dizi pusulalarını istemek yerine, fezlekeleri iade etmiş, komisyonun çalışmalarının kesintiye uğramasına neden olmuştur.

Komisyona çağrılacak uzmanları komisyon üyelerine danışmadan atayarak, çalışmalara yön vermek istemiştir. 

Son olarak Anayasa ve İçtüzüğe aykırı olarak mahkemeye bir başvuruda bulunmuştur. Daha önce uygulaması bulunmayan ve yasal dayanağı olmayan bu başvuru yok hükmündedir. 

TBMM İçtüzüğü'nün 109. maddesinde 'Ceza Muhakemeleri Usulü Kanuna göre hakimlerin davaya bakmasına veya karara katılmasına engel oluşturacak durumlarda bulunan, Meclis Soruşturması önergesini veren veya daha önce TBMM'de ya da dışında bu konudaki görüşünü açıklamış milletvekilleri bu komisyona seçilemez' hükmü bulunmaktadır. 

Komisyon çalışmalarını fiilen engelleyerek tarafsızlığını yitirmiş olması ve neticede ihsası rey anlamını taşıyan bir noktaya ulaşan eylemleri nedeniyle İçtüzüğün 109. maddesinde öngörülen seçilme şartlarını kaybeden Hakkı Köylü'nün komisyondan çekilmesini arz ve talep ederiz." 

 

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.