Dört Eski Bakanla İlgili Meclis Soruşturma Komisyonu

Dört Eski Bakanla İlgili Meclis Soruşturma Komisyonu
Eski Avrupa Birliği Bakanı Bağış, komisyona savunmasını verdi

TBMM (AA) - Dört eski bakanla ilgili Meclis Soruşturma Komisyonu, eski Avrupa Birliği Bakanı Egemen Bağış'ı dinledi.

Eski Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, eski İçişleri Bakanı Muammer Güler, eski Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar  ve Bağış hakkındaki iddiaları araştırmak amacıyla kurulan Soruşturma Komisyonu, AK Parti Kastamonu Milletvekili Hakkı Köylü başkanlığında toplandı. 

Erdoğan Bayraktar'ın ardından bugün de Bağış, Meclis Soruşturma Komisyonu'na savunmasını verdi.

Bağış, yaptığı açıklamada, komisyona beyanda bulunmak ve sorulara cevap vermek üzere davet edildiğini ifade etti.

Hakkındaki isnat ve iftiralar hakkında komisyona bilgi verdiğini belirten Bağış, "Komisyon üyelerinin soruşturma önergesinde yer alan fiiller ile ilgili tüm sorularına içtenlikle cevap verdik. TBMM'de kurulan bu komisyonun, Türkiye'nin şeffaflaşması, kamuoyu vicdanının tatmin edilmesi ve en önemlisi de üzerimize atılan iftiraların milli iradenin temsilcisi olan Meclisimiz tarafından meydana çıkarılması adına hayırlı olmasını dilerim" dedi.

 

 

-"Benim nasıl komisyon başkanlığı yaptığımı..."

 

Komisyon Başkanı Köylü, yaklaşık 2 saat süren toplantının ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Diğer eski iki bakanın komisyona ne zaman çağrılacağına ilişkin soru üzerine Köylü, henüz davet yapmadıklarını söyledi. 

 CHP'nin, kendisinin görevden çekilmesine yönelik başvurusu ve ihsas-ı rey olarak değerlendirilecek tavır içinde olduğuna yönelik eleştirisine Köylü, şöyle karşılık verdi:

"Ne istifası, nereden çıkmış. Hukuktan anlamayan, hukukçu olmayan kişilerin gerçekten hukukun esasını bilmeyen kişiler, ihsas-ı reyin ne olduğu konusunda çok fazla bilgi sahibi olamaz. Hikaye onlar. Onu yazanlar ihsas-ı reyin ne olduğunu biliyorlar mı? Bu komisyonda ihsas-ı reyden bahsedilmeyecekse, en başta ben gelirim. Bu komisyonda ihsas-ı reyde bulunmamış kişilerin en başında ben gelirim, ikinci sırada değil. Benim nasıl komisyon başkanlığı yaptığımı, gitsinler Adalet Komisyonu'ndan sorsunlar, Adalet Komisyonu'nun muhalefet üyelerine sorsunlar. Herkes bilir, nasıl tarafsız davrandığımı, gerisi hikaye." 

Komisyonun, yürütme yetkisinin kendisinde olduğunu dile getiren Köylü, komisyonu sağ salim, düzgün, usulüne uygun şekilde yürütülmesinin sorumluluğunun da yetkisinin de kendisinde bulunduğunu kaydetti.

 

-"Başka çare kalmadı"

 

Köylü, "Komisyonda verilen bilgilere yönelik olarak komisyonda üyeleri uyardınız mı? " sorusunu, "Ben defalarca söyledim, 'Arkadaşlar, komisyonun çalışmaları dışarı sızıyor, basına  sızıyor, basına bilgi veriliyor. Bu suçtur, doğru değildir. Bunun olmaması gerekir. Gizliliğin altında yatan hassasiyetleri korumak bizim görevimizdir' dedim. Bunu kaç kez söyledim. Ama bir yere kadar geldik, ondan sonra başka çare kalmadı. Bu kararı mahkemeden istemek zorunda kaldık" diye yanıtladı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.