Dört ülkeden ödüllü fotoğraflar Ankara'da

Dört ülkeden ödüllü fotoğraflar Ankara'da
Çek Cumhuriyeti, Polonya, Macaristan ve Slovakya'nın son 25 yılda çekilmiş ödüllü fotoğrafları, TAV Galeri Ankara'da sergileniyor

ANKARA (AA) - Çek Cumhuriyeti, Polonya, Macaristan ve Slovakya'nın son 25 yılda çekilmiş ödüllü fotoğraflarının yer aldığı sergi, başkentte izlenime sunuluyor.

TAV Galeri'den yapılan açıklamaya göre, AB çerçevesinde Çek Cumhuriyeti, Polonya, Macaristan ve Slovakya'nın ekonomik, siyasi, askeri ve kültürel ilişkilerini ileriye taşımak amacıyla oluşturulan "Visegrad Grubu"nun kuruluşunun 25. yılına özel fotoğraf sergisi açıldı.

Esenboğa Havalimanı'nın kültür sanat platformu TAV Galeri Ankara'daki açılış töreninde konuşan Çek Cumhuriyeti'nin Ankara Büyükelçisi Pavel Kafka, sergiye destek verenlere teşekkür etti.

Visegrad Grubu'nun, Orta Avrupa ülkelerini AB çerçevesinde daha ileriye taşımak amacıyla kurulduğunu belirten Kafka, "Türkiye'nin AB'ye girmesi konusunda pek çok çalışma yapıldığını biliyoruz, biz de Türkiye'nin girişimleri ve çalışmalarını destekliyoruz." ifadelerini kullandı.

Esenboğa Havalimanı Mülki İdare Amiri Hayrettin Balcıoğlu da serginin AB üyeleri arasındaki ilişkilerin gelişmesinde önemli rol oynayacağına inandığını kaydetti.

TAV Esenboğa Genel Müdürü Nuray Demirer de 4 Orta Avrupa ülkesinin yakın tarihine tanıklık eden sergiye ev sahipliği yapmaktan duydukları mutluluğu vurguladı.

Demirer, Visegrad Grubu'nun ödüllü fotoğraflarına yolcuların büyük ilgi göstereceğini belirtti.

Açılış törenine, Polonya Büyükelçiliği Kültür Başkanı Balazs Holocsi, Macaristan ve Slovakya büyükelçiliklerinden yetkililer de katıldı.

Çek Cumhuriyeti, Polonya, Macaristan ve Slovakya'yı temsil eden, 25 yıldan bugüne "en iyi medya fotoğrafı" ödülüne sahip 65 eserin yer aldığı sergi, 12 Mayıs'a kadar gezilebilecek.


Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.