"Dost Eli" Yardım Tırı Muğla'da

"Dost Eli" Yardım Tırı Muğla'da
- Bremen Galatasaray Taraftarlar Derneği bünyesinde faaliyet gösteren "Dost Eli" inisiyatifi, 11. yardım tırını Muğla'ya gönderdi

MUĞLA (AA) - Almanya'nın Bremen kentinde Galatasaray Taraftarlar Derneği bünyesinde faaliyet gösteren ''Dost Eli'' inisiyatifinin, Türkiye'deki yardıma muhtaç aileler ve çocuklar için gönderdiği yardım tırı Muğla'ya geldi.

Düzenlenen karşılama törenine, Muğla Vali Yardımcısı Ekrem Aylanç, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, Bremen Galatasaray Taraftarlar Derneği Başkanı Hasan Küşneci, Muğla Galatasaray Taraftarlar Derneği Başkanı Erol Kapiz, Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Bayram Akça, Galatasaray taraftar grubu, engeliler ve aileleri ile muhtarlar katıldı.

Törende konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Gürün, yardımların Bremen'den Muğla'ya ulaşmasında katkı sağlayanlara teşekkür etti. Bu tür etkinliklerin toplumun tüm kesimini kucakladığını vurgulayan Gürün, "Muğla hoşgörü kenti. Biz burada farklılıklar içerisinde, barış içerisinde yaşıyoruz. Herkes düşüncesinde hür. Bu organizasyon ise tüm kesimi bir araya getiren önemli bir çalışma. Katkı sağlayan, emek veren herkesi kutluyorum." diye konuştu.

Menteşe Belediye Başkanı Gümüş, gelen yardımların muhtarların da katkılarıyla Menteşe ve kırsal mahallelerdeki ihtiyaç sahiplerine en kısa sürede ulaştırılacağını kaydetti. Yardım tırında bulunan malzemeler hakkında bilgi veren Gümüş, şöyle konuştu:

"Yardım tırında 6 elektrikli, 4 normal hasta yatağı, 153 tekerlekli sandalye, 18 stabil tekerlekli sandalye, 3 akülü sandalye, 30 yaşlılar için yürüme aleti, 30 koltuk değneği, öğrenciler için ayakkabı, kıyafet ve spor malzemeleri, 18 gelinlik ve damatlık bulunmakta. Bu malzemeleri en kısa sürede ihtiyaç sahiplerine ulaştıracağız."

Bremen Galatasaray Taraftarlar Derneği Başkanı Küşneci ise tırı ağırlıklı olarak tekerlekli sandalye, hasta yatakları, çocuk ve okul malzemeleriyle doldurduklarını söyledi. 2006 yılında başlattıkları kampanyada bu yıl 11. yardım tırını doldurduklarını ve ihtiyaç sahiplerine ulaştırdıklarını belirten Küşneci, yardımların Muğla'ya ulaşmasından mutlu olduğunu ifade etti.

Muğla Galatasaray Taraftarlar Derneği Başkanı Kapiz de yardımların ihtiyacı olanlara ivedilikle ulaştırılacağını belirtti.

Konuşmaların ardından yardımların toplanmasında ve yardım tırının Muğla'ya getirilmesinde emeği geçenlere plaket verildi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.