"Dostluk Eli Yardım Seli" kampanyası

"Dostluk Eli Yardım Seli" kampanyası
AK Parti İstanbul İl Başkanı Temurci: - "Bizim buradaki dostluk elimiz, yardım selimiz bomba tuzaklayanlara, kardeşliğimize kastedenlere en büyük meydan okumadır"- "İstanbul medeniyetin kalbidir, ümmetin ümididir"

İSTANBUL (AA) - AK Parti İstanbul İl Başkanı Selim Temurci, "Bizim buradaki dostluk elimiz, yardım selimiz bomba tuzaklayanlara, kardeşliğimize kastedenlere en büyük meydan okumadır" dedi.

AK Parti İstanbul İl Başkanlığının koordinasyonunda, ilçe teşkilatları, Büyükşehir Belediyesi ve 25 ilçe belediyenin katılımıyla başlatılan "Dostluk Eli Yardım Seli" kampanyasında toplanan yardımlar, terör olayları nedeniyle zor günler geçiren vatandaşlar ile Bayırbucak Türkmenleri'ne ulaştırılmak üzere Maltepe'den yola çıktı.

Maltepe Miting Alanı'nda yardım tırlarının uğurlanması nedeniyle düzenlenen törende konuşan Temurci, İstanbul'un her zaman mazlumun yanında olduğunu belirterek, yardım kampanyasında siyasi görüşü ne olursa olsun herkesin yardım için seferber olduğunu söyledi.

İstanbul'dan yola çıkan tırların aynı zamanda terörden zarar görenler ile Bayırbucak Türkmenlerine sevgi, dostluk ve kaynaşmayı da götürdüğünü vurgulayan Temurci, şöyle konuştu:

"Coğrafyamızda çok şeyler yaşanıyor. Suriye'yi cehenme çevirdiler, insanlara zulmediyorlar. Biz Bayırbucak Türkmeni kardeşlerimizin Esed zulmü altında onlarca yıldır nasıl yaşadığını biliyorduk. Bizim buradaki dostluk elimiz, yardım selimiz bomba tuzaklayanlara, kardeşliğimize kastedenlere en büyük meydan okumadır. İstanbul medeniyetin kalbidir, ümmetin ümididir. İstanbul emanet olan bir şehirdir sadece tarihi binaları ve mabetleri, geçmişiyle değil, İstanbul ruhuyla bize emanettir. İstanbul'un ruhu dayanışma, kaynaşma, kardeşlik ve merhamettir. Biz düzenli olarak yardımları sürdüreceğiz. Güneydoğu'da evini, barkını sırtına alıp yollara düşenler, Bayırbucak'ta zulüm altında yaşayan kardeşlerim asla yalnız değilsiniz, asla yalnız yürümeyeceksiniz. Sizinle olan kardeşliğimiz siyasetin ötesinde bir inanç kardeşliğidir. İstanbul sizinle, Türkiye sizinle."

Konuşmaların ardından "Dostluk Eli Yardım Seli" kampanyasında İstanbulluların destekleriyle toplanan kışlık giysi, battaniye, gıda paketi, hijyen malzemeleri, çocuk bezi ve ısıtıcı gibi yardım malzemelerini taşıyan tırlar, dualarla yola çıktı.

Törene, bazı AK Parti milletvekilleriyle ilçe belediye başkanları da katıldı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.