Dövizini bozdur

Dövizini bozdur
Sosyal medyada başlatılan “Dövizini Türkiye için boz” kampanyası giderek daha fazla destek bulmaya devam ediyor, 15 Temmuz’da yaklaşık 20 milyar dolar bozduran vatandaşlar yine harekete geçti

Son günlerde dolarda yaşanan ardı ardına yükselmeler ekonomik anlamda hükümet kanadında önlemler almaya ve teşvikler yapmaya yol açtı. Doların ateşinin düşürülmesi amacıyla verilen teşviklerin yanı sıra bir de sosyal medyadan kampanya geldi. Doların ateşinin yükseldiği şu günlerde de özellikle sosyal medyada "dövizinitürkiyeiçinboz" haştagiyle büyük bir kampanya başlatıldı.

İŞ DÜNYASINA ÇAĞRI

Yapılan kampanyanın oldukça olumlu olduğunu ifade eden Gazetemiz Ekonomi Danışmanı Muammer Bingöl, “Doları düşürmek adına bir kampanya başlatıldı. Aynı durumu 15 Temmuz sürecinde de yaşamıştık. O dönemde yatırımcılar ve vatandaşlar büyük bir hamle yaparak bir günde 2,5 milyar dolar döviz bozdurmuştu. Bu da dövizin yukarı hareketlerini engellemişti. Hükümet şuanda aynı davranışı yeniden yatırımcısından ve vatandaşından bekliyor. Ancak gün içerisinde vatandaşlarımızın gücünün yettiği kadar dolar bozdurduğunu görürken, yatırımcıların, iş adamlarının büyük meblağlar ile geldiğini göremedik. 2,5 milyar dolarlık döviz bozdurulduğu takdirde dövizde aşağı doğru hareketler gözlemlenir. Aksi takdirde beklenen düşüşü göremeyeceğiz” ifadelerini kullandı.

GÖZLER AB PARLEMANTOSUNDA

Dolardaki yükselişin yarı yarıya iç ve dış kaynaklı olduğunu söyleyen Bingöl, “Trump’un başkanlığa gelmesiyle ve Avrupa Birliği Komisyonu’nun Türkiye ile müzakerelerin durdurulması konusunda attığı adımlar dolardaki rüzgarı tamimiyle tersine çevirdi. Önümüzdeki günlerde yapılacak olan Avrupa Birliği Liderler Toplantısı’nda müzakerelerin devam etmesi ile ilgili bir sonuç çıkarsa 15 Aralık’tan itibaren TL’de bir değerlenme göreceğiz. Bu da doların ilk aşamada 3.30’lara daha sonra 3.25’lere kadar düşmesine neden olacak” diye konuştu. (Derya Demir)

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.