Down Sendromlu Gençler Hayata Lezzet Katacak

Down Sendromlu Gençler Hayata Lezzet Katacak
Uluslararası Down Sendromu Federasyonu ile Türkiye Aşçılar Federasyonunun iş birliğiyle hazırlanan projeyle 27 down sendromlu gence aşçılık eğitimi verilecek- Beş yıldızlı otellerin mutfaklarında 23 hafta sürecek eğitimin ardından gençlerin istihdamı sağl

ANKARA (AA) - ÖZCAN YILDIRIM - Uluslararası Down Sendromu Federasyonu ile Türkiye Aşçılar Federasyonu'nun (TAFED) işbirliğiyle hazırlanan projeyle 27 down sendromlu gence aşçılık eğitimi verilecek. Beş yıldızlı otellerin mutfaklarında 23 hafta sürecek eğitimin ardından, down sendromlu gençlerin istihdamı sağlanacak.

Uluslararası Down Sendromu Federasyonu Genel Başkanı Muhammed Abdullah Tuncay, AA muhabirine yaptığı açıklamada, down sendromunun genetik bir farklılık olduğunu belirterek, bu farklılığa sahip olanların toplumun ilgiye muhtaç kesimini teşkil ettiğini söyledi.

Söz konusu gençleri sosyal gelişimine katkı sağlamak ve onlara beceri kazandırmak için "Down Şefler Mesleki Eğitim ve İstihdam Projesi"ni başlattıklarını bildiren Tuncay, proje kapsamında aralarında İstanbul, Ankara, İzmir ve Antalya'nın da olduğu 11 şehirdeki 18 yaşını doldurmuş toplam 27 down sendromlu gence aşçılık eğitimi verileceğini kaydetti.

- Bakan Kurtulmuş'un himayesinde gerçekleşecek

Projenin, Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş'un himayesinde hayata geçirildiğini dile getiren Tuncay, "Sayın Kurtulmuş'un da teşrifleriyle projemizin açılışını 28 Kasım'da geniş katılımlı bir etkinlikle başlatacağız. Etkinliğimize, İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu ile Avrupa Birliği Bakanımız Ömer Çelik'in yanı sıra, 'Melek Yüzler'in Türkiye yüzü olan Hande Fırat'ın da katılımını bekliyoruz." dedi.

Tuncay, down sendromuna karşı toplumda farkındalık yaratacak projeye katkılarından ötürü Kare Anaokulları yönetimine, teknik direktör Yılmaz Vural'a ve sinema sanatçı Nuri Alço'ya teşekkür etti.

- "Herkese örnek bir proje olduğuna inanıyorum"

TAFED Genel Başkanı Zeki Açıköz de proje kapsamında 27 down sendromlu gence beş yıldızlı otellerin mutfaklarında 23 hafta boyunca aşçılık eğitimi vereceklerini söyledi.

Eğitim verilecek down sendromlu gençlere yemek yapma becerisi kazandırılacağını belirten Açıköz, şöyle konuştu:

"Bunun herkese örnek bir proje olduğuna inanıyorum. Projenin başarılı bir şekilde uygulanması hem down sendromlu gençlerimizin neleri başarabileceğini gösterecek hem de eğitim verildiğinde diğer meslekleri de yapabileceklerine örnek teşkil edecek. Uzun soluklu olarak düşündüğümüz bu projeyle 2023 yılına kadar toplamda 223 down sendromlu gencimize beceri kazandırıp istihdamını sağlamayı hedefliyoruz."

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.