Down sendromlu Serap'ın 'üniversite' hayali

Down sendromlu Serap'ın 'üniversite' hayali
Düzce'de koruyucu ailenin bakımını üstlendiği 34 yaşındaki down sendromlu Serap Karaman, Düzce Üniversitesinde bir günlüğüne öğrencilerle derse girerek, hayalini gerçekleştirdi

DÜZCE - (AA) - Azmimilli Mahallesi'nde koruyucu annesi Sevim Arslan (51) ile 4 yıldır birlikte yaşayan down sendromlu Serap Karaman (34), DÜ'ye giderek, derse girmek istediğini annesine iletti.

Arslan, bunun üzerine DÜ Rektörü Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar'a kızının bu isteğini iletti. Rektör Çakar'ın, Arslan'ın isteğini olumlu karşılaması üzerine, Serap'ın üniversitede derse girebilmesi için hazırlıklar tamamlandı.

İşletme bölümü öğrencileriyle Ticaret Hukuku dersine de katılan Serap, en ön sırada oturarak dersi dinledi. Bir süre öğrencilerle sohbet eden Serap, hem heyecanlandı hem de hayal ettiği üniversiteye gitmenin sevincini yaşadı.

Dersin ardından sınıftaki öğrencilere teşekkür eden Serap, Konferans Salonuna geçerek "Hemşirelik Hizmetlerinde Toplumsal Cinsiyet Temelli Yaklaşım" konulu konferansa katıldı.

"Hayalimi gerçekleştirmek için dua ediyorum"
Üniversiteye gitmek istediğini aktaran Serap Karaman, "Üniversiteye gitmek istiyorum. Gideceğim, öğreneceğim, kitap okuyacağım, rektör hocanın yanına gideceğim. Bu benim hayalim, gerçekleşmesi için dua ediyorum." dedi.

Muhabir: Tayyip Hoşbaş

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.