Yusuf Koç

Yusuf Koç

DOYAMADILAR -3

DOYAMADILAR -3

Alman ordusu Sovyet topraklarının içlerine doğru ilerlerken, bu birlikler orduyu takip ediyor ve kitle katliamları yapıyordu.

 

Önceleri, mobilize katliam birlikleri esas olarak Yahudi erkeklerini vuruyordu. Sonraları ise gittikleri her yerde Yahudi erkekleri, kadınları ve çocukları da yaş veya cinsiyet ayrımı yapmadan öldürmeye başladılar.

 

Mobil katliam birlikleri 1943 baharına kadar bir milyondan fazla Yahudi’yi, on binlerce partizanı, Roman (Çingene) ve Sovyet siyasi komiserini bile öldürdü. Bununla da kalmadı. İntikam hırsı hala geçmemişti.

 

22 Haziran sonrası yani 3 Eylül 1941’de bu kez de zehirli gazla öldürme eylemleri, deneme adıyla Auschwıtz’de başladı. Güney Polonya’daki Auschwitz’de, ana kamp I. Auschwitz’deki gaz odasında deneme mahiyetinde gazla öldürme eylemleri başladı.

 

600 Sovyet savaş esiri ve 250 hasta ya da güçsüz mahkûm, deneysel gaz odasına sokuldu. Almanlar Ziklon B gazının öldürme potansiyelini deniyordu. Zyklon B, normalde böcek ilacı olarak kullanılan, kristalin hidrojen siyanid gazının ticarî adıydı.

 

Bu deneylerin "başarılı" olmasıyla, Auschwitz-Birkenau ölüm merkezinde öldürme maddesi olarak Ziklon B kullanılmaya başlandı.  

 

İşte bu toplu öldürmeler, Ocak 1942’de burada başladı. 8 Aralık 1941’de Chelmno ölüm merkezi faaliyete geçmişti.

 

Toplu katliamlarda zehirli gazın kullanıldığı ilk Nazi kampıydı. Kampa sürülen kurbanlar gaz kamyonlarına sokuluyordu. Bir boruyla aracın egzozu, 50–70 arasında insanın bulunduğu hava sızdırmayan bölmeye veriliyordu.

 

Karbon monoksit içeriye kapatılan herkesi öldürdükten sonra, araç toplu mezarlara götürülerek boşaltılıyordu. Chelmno’da üç gaz aracı kullanılıyordu ve 1944 Temmuz ayı ortasına kadar burada en az 152.000 insan öldürülmüştü.

 

Ey bre gafil Almanya, hedefin yanlış! Ey bre zalim İsrail! Senin de hedefin yanlış… Borçlarını ödesen de, sen yine rahat durmayacak yine kana doymayacaksın! Adım gibi biliyorum!

 

Selam ve muhabbetle…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Yusuf Koç Arşivi

EDEP!

30 Ocak 2017 Pazartesi 20:32
SON YAZILAR