Uğur Özteke

Uğur Özteke

Dr. Gökhan Darılmaz, Barış Sayir, Ayhan Uludağ…

Dr. Gökhan Darılmaz, Barış Sayir, Ayhan Uludağ…

Dün gün yine çok güzel başladı. Şükürler olsun. Bu satırları da öğlen olmadan yazıyoruz. Ve hala sabah aldığımız sağlıklı (!) güzel haberler, sağlıklı bir ortam (!), gelecek adına sağlıklı müjdeler (!) ile sağlımız yerinde.

Sağlık Bakanlığının son yapılanması ile Türkiye Genelinde Kamu Hastaneleri Birlikleri oluşturuldu. Konya’da bu işin başına Dr. Gökhan Darılmaz Hoca getirilmişti. Biz bu işin önemini ciddiyetini kavrayamamış olacağız ki Gökhan Hoca daha o koltuğa oturmadan müthiş bir patırtı kopmuştu. Neyse bizim de Hadim Devlet Hastanesi’nden tanıdığımız Gökhan Hoca o koltuğa oturdu kavga büyüdü. Günler aylar yıllar geçti ve de geçmekte ama o koltuğun kavgası hala bitmedi. Bitmediği gibi de bitecek gibi değil.

Dün sabah davetli olduğumuz o toplantı için otele girdiğimiz zaman hocayı ekibi ile çayını yudumlarken gördük. Selam sabah faslından sonra biz yine bu konuyu açtık. Kavganın ne kadar korkunç boyutta olduğunu bir kez de birinci ağızdan duyduk.

Allah bu millete akıl fikir feraset versin başka bir şey de diyemiyorum.

Gelelim dünkü toplantıya…

Sağlık yönünden bazı konuları şiddetle eleştirsem de dünkü işittiklerimden ve öğrendiklerimden dolayı Sağlık Bakanlığını, Bakanından tüm çalışanlarını yürekten kutluyorum. Basın adına da kendilerine teşekkür ediyorum.      

Ankara’dan Bakanlıktan gelen konuklar, Konya Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Op. Dr. Gökhan Darılmaz, İdari Hizmetler Başkanı Dr. Ahmet Ergin ve Basın Halkla İlişkiler Sorumlusu Barış Sayir hatta hatta Konya Sağlık Basın sektöründe ilk tanıdığım isimlerden Ayhan Uludağ ile takip ettiğimiz toplantıda Konya olarak sağlıkta yakın gelecekte çok güzel müjdelerin bizi beklediğini öğrendik.

Bir de sağlıkta bakanlığın belki de hiçbir bakanlığın yapmadığı şekilde basınla iç içe omuz omuza çalışacağının resmi olduğuna şahit olduk. İşte bürokrasi basına öcü değil de dost gözü ile bakarsa bu işten ne siyasiler, ne bürokratlar ne de basın kazanır.

Bu işte millet kazanır, toplum kazanır, şehir kazanır ülke kazanır.

İnşallah bu işte böyle olur.

Hayırlı Allah’tan inşallah dünkü güzel konuşmalar icraata da döner.

Sağlık demişken Meram Tıp Fakültesi inşaatının nasıl hızla yükselmekte olduğunu sık sık gözlüyorum. Hatta arada bir yol güzergâhımı değiştirip “inşaat nasıl gidiyor?” diye de bakıyorum. O bina yükseldikçe gururlanıyorum.

Şehir ve şehir insanı sağlıkta artık beş yıldızlı bir otel gibi Tıp Fakültesine kavuşuyor.

Diğer yandan Numune Hastanesi’nin yerinde yapılmakta olan inşaat gecikmeli de olsa şimdilik iyi gidiyor. İyi gideceğine olan inancımızı da yenileyerek sürdürüyoruz.

Yeter ki Ankara’nın Konya’ya bakışı böyle olumlu devam etsin. Bizde içerde birliğimizi bütünlüğümüzü sağlayalım geresi Allah’ın izni ile en iyi şekilde olup gidecek.

 

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ

Güçlü adamlarla dostluk kurmak kadar tehlikeli bir şey yoktur

 

NE ZAMAN ADAM OLURUZ?

Nalçacı caddesinde Yeşil Meram kavşağında kırmızı ışık ihlali yapmadığımız zaman ADAM oluruz

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum
Uğur Özteke Arşivi
SON YAZILAR