Dr. Portakal: Sağlık ihmale gelmez

Dr. Portakal: Sağlık ihmale gelmez
İnsanlar araçlarını bile yılda iki kez servise götürdüğünü ifade eden Dr. Portakal, “İnsan sağlığının kıymetini bilmeli. Hayaller bile sağlıklı iken kurulur. Araçtan ses gelse soluğu serviste alıyoruz ama kendi bakımımızı yaptırmıyoruz” dedi.

Dr. Portakal Sağlıklı Yaşam Merkezi Kurucusu, Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon, Biyokimya ve Tamamlayıcı Tıp Uzmanı Dr. Mehmet Portakal, Pusula TV’ye konuk oldu. Genel Yayın Yönetmenimiz Uğur Özteke’nin hazırlayıp sunduğu UĞURLU GÜNDEM’de sağlık, koruyucu hekimlik ve tamamlayıcı tıp üzerine açıklamalarda bulunan Dr. Portakal, “İnsan, sağlığının kıymetini bilmeli” dedi.

TIP İLERLEDİ, TEKNOLOJİK ÇÖZÜMLER ARTTI

Dr. Portakal, açıklamalarına koruyucu hekimliğin önemine dikkat çekerek başlarken,  “Hekimlik hikmetten gelir. Her işte bir sanatkarlık var bir de gerekli şartları yapmak var. Bizim meslekte de hem tedavi edici hekimlik hem de koruyucu hekimlik yapmak gerekiyor. Hem rahatsızlığı giderilmek hem de ileriye dönük koruyucu tedbirler alırsak gerçek vazifemizi yapmış oluruz diye düşünüyorum. Günümüzde ameliyatsız çözümler yaygınlaştı. Örneğin dizde incelme, kıkırdak sorunu ya da kireçleme gibi problemlerde eskiden cerrahi müdahale söz konusuydu. Şimdi dize enjekte edilen sıvılar ile çözülebiliyor. Tıp ilerledi, teknolojik çözümler arttı” ifadelerini kullandı.

ARAÇLAR BİLE YILDA 2 KEZ BAKIMA GİDİYOR

“İnsan sağlıklıyken, sağlığının kıymetini bilmeli. Sağlık ihmale gelmez” diyen Dr. Portakal, “Bu beden bize bir emanet. Bu emanete en iyi şekilde sahip çıkmamız gerekiyor. Aman ve sağlık kıymeti bilinmesi gereken şeyler. Sağlığımızın kıymetini bilmeliyiz. İnsan sağlıyken her şeyi yapar, hayaller bile sağlıklıyken kurulur.  Bunun yanı sıra sağlık sadece dış kaportadan da ibaret değildir. Ruhumuzun da sağlıklı olması gerekiyor. Bu noktada doktorlar bizim çözüm ortağımızdır. Bir problem varsa. Vücut bir sinyal veriyorsa doktor ile irtibata geçip zamanında çözüm üretilmeli. İnsan bazen sağlığı ihmal ediyor. Öyle ki araba kullanırken bir ses gelse soluğu serviste alıyoruz. Yaz bakımıydı, kış bakımıydı diye yılda iki kez araçlarımızı servise götürüyoruz. Kendimizin bakımını da yaptırmalıyız. Araçlar bile yılda iki kez servise götürülürken, insanlar neden kendi sağlıklarını ihmal ediyor?” diye konuştu.

HIZLI TÜKETİYOR VE HIZLI YİYORUZ

Bitki destekli tedavi yöntemlerine de dikkat çeken Dr. Portakal, “Bitki ve doğal tedavi alanında da çok önemli tespitler gelişmeler yaşanıyor. Bitkiler üzerinde tespit edilen hücre gelişimi ile insanın kendi kanının, hatta göbek yağının kendisine şifa olacağı tespit edildi.

İnsanın kendi kendine yetebilmesi, kendi ihtiyaçlarını görmesi büyük bir nimettir. Bunun için sağlık ve sağlıklı yaşam önemlidir.  Hareketsiz bir yaşam tarzımız var; oysa sağlık yaşam felsefemiz olmalı. Margarin yağları getirilip en değerli yağımız olan zeytinyağı götürülmüş. Zeytinyağlı yiyemem diye türküler bile çıkarılmış. Ama insanlar bilinçleniyor. Artık sorgulayıcı bir yaşam tarzı hakim. Özellikle gençlerimiz bizim umudumuz, geleceğimiz. O yüzden onların sağlıkları çok önemli. Bazı hastalıklar çocukluktan, gençlikten geliyor.

Ne yazık ki çok hızlı yaşıyoruz. Hızlı tüketiyor ve hızlı yiyoruz. Biz besleneceğiz vücudumuza iyilik yapacağız derken zarar veriyoruz. Sonra da bu zararlı toksinleri atmak için detoks programları arıyoruz” dedi.

SAĞLIK POTANSİYELİ İYİ DEĞERLENDİRİLMELİ

Dr. Mehmet Portakal, bir soru üzerine kurucusu olduğu Konya Sağlık Turizmi Derneği ile ilgili açıklamalarda da bulunarak, “Hepimizin ülkemiz için şehrimiz için yapabileceği şeyler var. Doktor olarak ben de sadece hastalarına reçete yazan bir hekim olmak istemiyorum. Bunun için sağlık alanında ve diğer alanlarda Konya için neler yapabilirizin mücadelesini veriyoruz. Bu noktada birkaç tane de projemiz var. İlk olarak Konya Sağlık Turizm Derneğini hayata geçirdik. Turizm denince akla Hz. Mevlana geliyor. Bu büyük değer ama şehrimizde farklı değerler ve çalışmalar da var. Geçen yıl Konya; İslam Dünyası Turizm Başkenti idik. 200’ün üzerinde proje başlatıldı. Yine hastanelerimizin büyük bir potansiyeli var. Tıbben çok iyi yerdeyiz. Yapılan uygulamalar çok güzel. 2023 hedefleri doğrultusunda sağlık potansiyelinin iyi değerlendirilmesi için de çalışmalar yürütülüyor. Bu ülkede herkes bir şeyler üretmek için uğraşıyor. Eksiklerimiz vardır ama amacımız güzel şeyler üretmek. Ülkesi için bir şeyler yapmak isteyen insanlar gelecekte daha kıymetli olacak. Bunun için hepimiz evimizin önünü temiz tutup, bir şeyler yapmalıyız. Belki günümüzün cihadı budur. Sağlıkta, sanatta her alanda en iyi biz olmalıyız” diye konuştu.

ugurlu-gundem-(3).jpeg

İSLAM ÜLKELERİ SAĞLIK TURİZM KONSEYİ KONYA’DA

Dünya İslam Ülkeleri Sağlık Turizm Konseyi’nin önümüzdeki yıl mart ayında Konya’da yapılacağını müjdeleyen Dr. Portakal, “Değişik illerde sağlık turizm dernekleri var. 2 ay önce de biz Konya’da kurduk. Amacımız Konya’da erişilen tıbbi teknolojik düzeyden yabancı hastaların da yararlanmasını sağlamak. Şehir bu anlamda da kazanımlar elde edecekler. Dünyada adı konmasa da savaş var. Bunun için hepimiz üzerimize düşeni yapmalıyız. Konya’da çalışan bir hekim olarak hem Konya hem ülkemiz için neler yapabiliriz, dedik ve bu alanda çalışan hekimlerle istişareler yaparak derneği kurduk. Şehir olarak sağlık turizmine sahip çıkmalıyız. Konya’da ileri düzeyde tıbbi teknik uygulamaları var. Kısa, orta ve uzun vadeli planlarımız var. Kısa vadede Türkiye’deki Sağlık Turizm Derneklerini toplamaktı. Elhamdülillah bunu yaptık. Arkasından 2018 Mart ayında Dünya İslam Ülkeleri Sağlık Turizm Konseyi var. Geçen hafta toplantısı yapıldı ve kongreyi herkes istemesine rağmen Konya’ya aldık. Konya için büyük bir şans” dedi.

PORTAKAL’DAN RÜYA GİBİ PROJE: ŞİFAHANE

Dr. Portakal Sağlıklı Yaşam Merkezi Kurucusu, Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon, Biyokimya ve Tamamlayıcı Tıp Uzmanı Dr. Mehmet Portakal, planladığı bir projeyi de PUSULA TV aracılığıyla açıkladı: “Adı Şifahane olan bir sağlık köyü projem var. Bu topraklarda, Selçuklu döneminde ilk şifahaneler bu topraklarda kurulmuş. Önce bedensel temizlik, ardından beslenme, hareket yerleri ve sohbet mekanlarını bünyesinde barındıran fiziksel ve ruhsal açıdan iyi insana gelecek bir yer. Gezen tavuklar, çiçek bahçeleri, gezinti ve yürüyüş alanları. Büyük bir sağlık köyü; içerisinde sanat, kültür, spor, müzik olsun. Kişi bir taraftan tavukların altından yumurta toplasın diğer yandan organik domatesler toplayabilsin. Bunun için çalışmalar başladı. İnsanlar kendilerini iyi hissetmek için Hindistan’a bile gidiyormuş. Bizim ülkemizden de binlerce insan bunu yapıyor. Biz bunun alasını yaparız. Hem fiziki alanımız hem manevi potansiyel bizde mevcut. Konya’da en yetişen 5 aromatik bilgiyi yetiştirmek için Ziraat Fakültesi hocalarımızla görüşüyoruz. Bu alanda güzel projelere imza atılabilir”

Portakal son olarak Beyşehir Çevre Yolu’nda Novotel karşısında Tıp Merkezi açılışı yapacaklarını, farklı branşlarda hizmet verecek tıp merkezinin bayram sonrası açılışının yapılacağı söyledi. 

ugurlu-gundem-(4).jpeg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.