Drone kovaladı onlar kaçtı: Çok sayıda kaçak göçmen yakalandı

Drone kovaladı onlar kaçtı: Çok sayıda kaçak göçmen yakalandı
Göçmen kaçakçılığının önlenmesine yönelik çalışma da çok sayıda kaçak göçmen yakalandı. O anlar ise drone kamerasına böyle yansıdı.

Tekirdağ'ın Saray ve Ergene ilçesinde termal kameralı İHA'nın da kullanıldığı kaçak göçmen operasyonunda 122 kaçak göçmen yakalandı. Jandarmanın operasyonu dron kamerası tarafından anbean kayıt altına alındı.

Tekirdağ İl Jandarma komutanlığı ekipleri göçmen kaçakçılarına savaş açtı. Göçmen kaçakçılığının önlenmesine yönelik çalışmalarda jandarma ekipleri, Tekirdağ'ın Saray ve Ergene ilçesinde göçmen kaçakçılığı yapılacağı istihbaratı üzerine operasyon için düğmeye bastı. Termal kameralı İHA'nın da kullanıldığı operasyonda 30 Afganistan, 45 Suriye, 37 Fas, 1 Türkmenistan, 5 Filistin, 2 Pakistan, 1 Lübnan ve 1 Azerbaycan uyruklu düzensiz göçmen ve 14 organizatör suçüstü yakalanarak gözaltına alındı. Tarladaki kaçak göçmen kovalamacası dron kameraları tarafından saniye saniye kayıt altına alındı.

Yakalanan kaçak göçmenler jandarmadaki işlemlerinin ardından Tekirdağ İl Göç İdaresine teslim edildi.

Gözaltına alınan 14 şüphelinin jandarmadaki işlemleri tamamlanırken, adliyeye sevk edilen şüphelilerden 9'u tutuklandı. Diğer 5 kişi ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Drone kovaladı onlar kaçtı: Çok sayıda kaçak göçmen yakalandı

Kaynak:İhlas Haber Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.