DSİ'nin içme suyu temini çalışmaları

DSİ'nin içme suyu temini çalışmaları
Genel Müdür Diniz:- "İnşaatı devam edem 46 yerleşim yerindeki tesisler tamamlandığında, yaklaşık 23 milyon kişiye daha yılda 1 milyar 74 milyon metreküp içme suyu sağlanmış olacaktır"- "Ülkemizin içme, kullanma ve sanayi suyu ihtiyacının yarısından fazlas

ANKARA (AA) - Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürü Ali Rıza Diniz, inşaatı devam 46 yerleşim yerindeki tesisin tamamlanmasıyla yaklaşık 23 milyon kişiye daha, yılda 1 milyar 74 milyon metreküp içme suyu sağlanacağını bildirdi.

Diniz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, içme suyu temini için dev projeler inşa edildiğini söyledi.

DSİ'nin içme suyu temini konusunda daha önce nüfusu 100 bini aşan yerleşim yerlerinde çalışmalarını sürdürdüğünü anımsatan Diniz, kurumun 2007 yılında yapılan yasal düzenleme ile belediye teşkilatı olan yerleşim yerlerine de içme, kullanma ve sanayi suyu sağlaması yönünde yetkilendirildiğini belirtti.

Yapılan bu değişiklik ile DSİ'nin sorumlu olduğu belediye teşkilatı sayısının 57'den 2 bin 948'e yükseldiğini aktaran Diniz, böylece suyun tek planlayıcısının DSİ Genel Müdürlüğü olduğunu ve bu sayede ekonomik açıdan ciddi tasarruf sağlandığını vurguladı.

Yasal düzenleme yapılan tarihten sonra çalışmalara hızla başladıklarını anlatan Diniz, şöyle konuştu:

"Öncelikli olarak yerleşim yerlerinin su ihtiyaçlarının belirlenmesi ve önceliklerin tespiti ile kısa, orta ve uzun vadeli yatırım planlarını hazırladık. Şehirlerimizin içme suyu ihtiyacının uzun vadeli karşılanması adına '81 İl Merkezi İçme, Kullanma ve Sanayi Suyu Temini Eylem Planı' hazırladık. İllerimizin 2040-2050 yıllarına kadar olan içme suyu ihtiyaçları tespit edilmiş olup, yatırımlar bu bağlamda devam etmektedir."

DSİ Genel Müdürlüğünce içme suyu faaliyetlerine başlanılan 1968 yılından bugüne işletmeye alınan 98 proje ile yaklaşık 41 milyon kişiye Avrupa Birliği (AB) standartları kalitesinde, yılda 3 milyar 76 milyon metreküp içme suyu sağlandığını belirten Diniz, "Ülkemizin içme, kullanma ve sanayi suyu ihtiyacının yarısından fazlası DSİ tarafından yapılan içme suyu tesislerinden karşılanmaktadır. İnşaatı devam edem 46 yerleşim yerindeki tesisler 2019'da tamamlandığında yaklaşık 23 milyon kişiye daha yılda 1 milyar 74 milyon metreküp içme suyu sağlanmış olacaktır." ifadelerini kullandı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.