Dsp Genel Başkanı Türker:

Dsp Genel Başkanı Türker:
"Şu anda insanlar ne AK Parti'ye karar vermiş ne muhalefet partisine karar vermiş durumda. Kararlılık daha çok HDP'nin taraftarlarında var"

SAMSUN (AA) - DSP Genel Başkanı Masum Türker,  "Şu anda insanlar ne AK Parti'ye karar vermiş ne muhalefet partisine karar vermiş durumda. Kararlılık daha çok HDP'nin taraftarlarında var" iddiasında bulundu.

Seçim çalışmaları kapsamında Samsun'a gelen Türker, Gazeteciler Cemiyeti'nde basın mensuplarıyla bir araya geldi.

Türkiye'de hem gazete sahiplerinin güvenliklerinin tehlikede olduğunu hem de gazetecilerin ifade özgürlüğünü kullanma imkanlarının kaybolduğunu öne süren Türker, "Sayın Cumhurbaşkanının, Başbakanın, Mursi ile ilgili olarak Sayın Aydın Doğan'a, Doğan Grubu'na tavır almalarını, daha gazetecilik meslek mensubu olmamış ama yaratılmış yayın organlarına yorumcu ya da yazar olarak girenlerin, bir gazete, bir basın grubunu hedef almasını biz şiddetle kınıyoruz. Çünkü orada hedef alınan yalnız Aydın Doğan ya da Hürriyet gazetesi, Aydın Doğan'ın sahip olduğu televizyonlar ya da Posta gazetesi değil, hedef alınan Türkiye'deki basındır" ifadesini kullandı.

- "Bu seçimde herkes kendi partisine yönelecek"

Türker, genel seçimlerin yalnız Türkiye için değil, Ortadoğu ve dünya için de önemli olduğunu, bu nedenle bu seçimin çok sağlıklı sonuçlanması gerektiğini söyledi.

Anadolu'nun neredeyse tamamını gezdiğini belirten Türker, "İlk defa insanları düşünceli, daha kararını vermemiş görüyorum. Yani şu anda insanlar ne AK Parti'ye karar vermiş ne muhalefet partisine karar vermiş durumdalar. Kararlılık daha çok HDP'nin taraftarlarında var" diye konuştu.

Türker, bu durumun "oylar bölünmesin" düşüncesinden kaynaklandığını savunarak, şöyle devam etti:

"Son 12 yıldır Türkiye'de şu kavram üzerinde hem iktidar hem muhalefet dizayn edildi, 'aman oylarımız bölünmesin.' Muhalefet 'oylar bölünmesin' dedikçe, iktidarın koalisyonu da güçlendi. Çünkü bütün siyasi partiler, farklı görüşlerdeki insanları bir araya getiren koalisyonlardır. Öğretilmiş çaresizlik var, 'ne yapalım bu iktidardan kurtulamıyoruz' diyorlardı. 'Oylar bölünmesin' diye partimize değil, Cumhuriyet Halk Partisi'ne oylar veriliyordu ama bu seçimde şu ana kadar görülen şey, herkes düşünceli ve büyük olasılıkla beklentimiz herkes kendi partisine yönelecek."

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.