DTÖ Genel Direktörü Azevedo Ürdün'de

DTÖ Genel Direktörü Azevedo Ürdün'de
Azevedo:- "Ürdün'ün, ürünleri için alternatif pazarlar bulması gerekiyor"

AMMAN (AA) - Dünya Ticaret Örgütü (DTÖ), Ürdün'e Suriye ve Irak sınırının kapanmasına alternatif olarak yeni pazarlar bulması konusunda çağrıda bulundu.

DTÖ Genel Direktörü Roberto Azevedo, Ürdün Sanayi, Ticaret ve Tedarik Bakanı Maha el-Ali ile başkent Amman'da düzenlediği ortak basın toplantısında, Suriye ve Irak'la sınırı kapanan Ürdün'ün yaşadığı ekonomik sorunlara değinerek, "Sınırların kapatılması, ticaret politikası değil, güvenlik meselesi. Ürdün'ün, ürünleri için alternatif pazarlar bulması, sınırlı pazarlara güvenmemesi gerekiyor" dedi.

Uygulamanın konuşmaktan daha zor olduğuna, yeni pazarlar bulmanın kolay olmadığına dikkati çeken Azevedo, "Bu konuda yaşanan sıkıntılar, düzenlemeden kaynaklanıyorsa, örgüt olarak soruna müdahale ederiz. Ancak problem, ticaret ile bağlantılı ise konu zorlaşır, ülkelerin, etkin çözümler bulması gerekiyor. Bu konu çerçevesinde Ürdün ile görüşebiliriz" diye konuştu.

Bakan Ali ise ülkesinin DTÖ'ye 2000 yılında üye olduğunu vurgulayarak, "Ürdün'ün ulusal ekonomisine uygun koşulların hazırlanması kapsamında olumlu gelişmelere ve uluslararası toplumla iş birliğinin güçlendirilmesine tanık olduk. Bu gelişmeler, Kral 2'nci Abdullah'ın vizyonu ve talimatlarının uygulanmasıyla gerçekleşti" ifadelerini kullandı.

Ali, mevcut şartların ihracatın 2015'te yüzde 7,1 gerilemesine neden olduğunu sözlerine ekledi.

Ürdün'ün, kuzeyde Suriye, doğuda Irak sınırının, bu ülkelerde yaşanan krizler nedeniyle kapatılmasının ardından ekonomi alanında zorluklar yaşadığı belirtiliyor.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.