Duma Seçimlerinin Kesin Olmayan İlk Sonuçları Açıklandı

Duma Seçimlerinin Kesin Olmayan İlk Sonuçları Açıklandı
Rusya'da parlamentonun alt kanadı Duma seçimlerinin kesin olmayan ilk sonuçlarına göre Birleşik Rusya Partisi sandıktan birinci çıkarken, seçim barajını dört parti aşabildi

MOSKOVA (AA) - Rusya Merkez Seçim Komitesi'nin kesin olmayan seçim sonuçlarına göre, Rusya'da parlamentonun alt kanadı Duma seçimlerinde Başbakan Dmitri Medvedev'in genel başkanı olduğu, "Putin'in partisi" olarak da adlandırılan Birleşik Rusya yüzde 54,28 Komünist Parti yüzde 13,45, Liberal Demokrat Parti yüzde 13,24 ve Adaletli Rusya yüzde 16,7 oy aldı. Diğer partiler yüzde 5'lik seçim barajını geçemedi.

Oy kullanma oranı ise, yüzde 47,81 ile Duma seçimleri tarihindeki en düşük seviyede kaldı. Özellikle Moskova ve St. Petersburg gibi büyük şehirlerde halk seçimlere düşük katılım gösterdi. 2011 Duma seçimlerine katılım yüzde 60,21'di.

Yeni dönemde 450 sandalyeli Duma'da, 343 milletvekiliyle temsil edilecek Birleşik Rusya, anayasa maddelerinde değişiklik yapabilecek çoğunluğu da elde etmiş oldu.

Rusya'da kesin seçim sonuçlarının gelecek günlerde açıklanması bekleniyor.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.