Dündar ve Gül hakkındaki "casusluk" davası

Dündar ve Gül hakkındaki "casusluk" davası
Dündar ile Gül, MİT'e ait yardım tırlarının durdurulması olayına ilişkin gizli kalması gereken bilgi ve fotoğraflara yer verdikleri gerekçesiyle yargılandıkları dava sonrasında adliye önünde açıklama yaptı

İSTANBUL (AA) - Cumhuriyet gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ile Ankara Temsilcisi Erdem Gül, Cumhuriyet gazetesinde, MİT'e ait yardım tırlarının durdurulması olayına ilişkin gizli kalması gereken bilgi ve fotoğraflara yer verdikleri gerekçesiyle "darbeye teşebbüs", "casusluk" ve "FETÖ/PDY terör örgütüne üye olmaksızın bilerek isteyerek yardım etme'' suçlarından yargılandıkları dava sonrasında adliye önünde açıklama yaptı.

İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmada verilen gizlilik kararını eleştiren Dündar, kamuoyunun haber alma hakkının engellenmeye çalışıldığını savunarak, "Kapalı oturum kararı verdiler. Kapalı duruşmada muhtemelen yine bu davayı kamuoyundan gizlemek isteyecekler. Baştan beri söyledik. Bunu bütün dünya gördü, duruşma artık bütün dünyanın gözü önünde yapılıyor" diye konuştu.

Can Dündar, basın özgürlüğü ve yargı bağımsızlığının takipçisi olacaklarını belirterek, "Çok sayıda milletvekili, avukat arkadaşımız bize destek verdi. Onların mahkemedeki varlığı bizi ne kadar mutlu ettiyse yargılamayı yapanları o kadar rahatsız etti. Bu rahatsızlık sonucu heyet, milletvekillerini duruşmadan çıkarılmasını istedi. Milletvekillerimiz kalmak isteyince duruşmayı 1 Nisan'a ertelendi ama mücadelemiz devam edecek" dedi.

Erdem Gül ise 26 Şubat'ta tahliye edilmelerini "yarım bir tahliye" olarak niteleyerek, "Gazetecilik hiçbir şekilde suç değildir. Net bir biçimde Anayasa Mahkemesinin kararı var. Ortada bir gazetecilik faaliyeti var. Müebbet hapis cezasıyla yargılanıyoruz. 1 Nisan'da yine geleceğiz ve Anayasa Mahkemesinin kararını mahkemede savunacağız" diye konuştu.

CHP Milletvekilleri Sezgin Tanrıkulu, Mahmut Tanal, Barış Yarkadaş, Ali Şeker, HDP Milletvekilleri Garo Paylan, Filiz Kerestecioğlu da Dündar ve Gül'e destek için adliyeye geldi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.