Dündar ve Gül'e ziyaret

Dündar ve Gül'e ziyaret
CHP İstanbul Milletvekili Yarkadaş, Silivri Cezaevi'nde tutuklu bulunan Can Dündar ve Erdem Gül'ü ziyaret etti

İSTANBUL (AA) - CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ve Ankara Temsilcisi Erdem Gül'ü tutuklu bulundukları Silivri Cezaevi'nde ziyaret etti.

CHP İstanbul Milletvekili Yarkadaş, ziyaret sonrası Silivri Cezaevi önünde yaptığı açıklamada, ''Meslektaşlarımız Can Dündar ve Erdem Gül'ü ziyaret ettim. Hem Can Dündar hem de Erdem Gül, dışarıda demokrasi mücadelesi veren, özgürlük mücadelesi veren ve Türkiye'yi savaşa sokmamak için direnen tüm yurtseverlere selam yolladı" dedi.

Dündar ve Gül'ün Anayasa Mahkemesi'ne yaptıkları bireysel başvurularının çarşamba günü karara bağlanacağına işaret eden Yarkadaş, "Her ikisi de özgürlüklerine bir an önce kavuşmayı umut ediyor. Çarşamba günü Anayasa Mahkemesi'nin vereceği karar umarım Can Dündar, Erdem Gül ve diğer gazeteci arkadaşlarımız için özgürlüğün kapılarını açar ve gazeteciler artık tutuklanmaktan, tutuklu olarak yargılanmaktan bir an önce kurtulurlar" ifadelerini kullandı.

Yarkadaş'ın, dış politikaya yönelik eleştirilerine bazı vatandaşlar tepki gösterdi. Yarkadaş, daha sonra Silivri Cezaevi'nden ayrıldı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.