Dünya Bankası Başkan Yardımcısı Dixon Tacikistan'da

Dünya Bankası Başkan Yardımcısı Dixon Tacikistan'da
Annette Dixon, Cumhurbaşkanı İmamali Rahman tarafından kabul edildi

TAŞKENT (AA) – Tacikistan Cumhurbaşkanı İmamali Rahman, CASA-1000 projesinin açılışı için ülkede bulunan Dünya Bankası'nın Güney Asya ülkelerinde sorumlu Başkan Yardımcısı Annette Dixon ile bir araya geldi.

Cumhurbaşkanlığı Basın Bürosu'ndan yapılan açıklamaya göre, görüşme sırasında Rahman ve Dixon, Dünya Bankası ile Tacikistan arasındaki işbirliğinin durumu ve perspektiflerini ele aldı, ayrıca taraflar arasındaki işbirliğinin geliştirilmesi meselelerinde fikir alış verişinde bulundu.

Dünya Bankası'nın ülkedeki faaliyetini yüksek değerlendiren Cumhurbaşkanı İmamali Rahman, ülkesine sağladığı destekten dolayı Dünya Bankası'na teşekkür etti. Rahman, Dünya Bankası ile ortaklaşa hayata geçirilen her projenin ülkenin sürdürülebilir kalkınma yolunda ve küresel mali krizin Tacikistan ekonomisine olumsuz etkilerinin devam ettiği bir dönemde ülkedeki refahın yükseltilmesi yolunda önemli ve zamanında atılan adım olarak gördüklerini belirtti.

Taraflar, 23 yıllık işbirliği döneminde Dünya Bankası'nın Tacikistan'daki enerji, altyapı, tarım, sağlık ve sosyal sektörlerde gerçekleştirdiği projeler ile devlet bütçesinin desteklemesine yönelik çalışmalarından duyduğu memnuniyeti dile getirirken, bu dönemde Dünya Bankası'nın Tacikistan'a 1 milyar dolardan fazla imtiyazlı kredi, hibe ve teknik yardım sağladığı vurgulandı.

Görüşmede, günümüzde Dünya Bankası tarafından malileştirilen ve ülkenin tarım, ulaşım, devlet yönetimi, ekonomik politika, su teminatı, sağlık, eğitim, sosyal ve özel sektörde gerçekleştirilmesi öngörülen 350 milyon dolarlık projelerinin bulunduğu da hatırlatıldı. Görüşme sırasında, ayrıca Tacikistan'da meydana gelen doğal afetlerin akıbetlerinin giderilmesine yönelik Dünya Bankası'nın mali ve teknik desteğinin sağlanması da dahil taraflar arasındaki işbirliğinin geniş kapsamlı meseleleri gözden geçirildi.

Annette Dixon, Tacikistan'daki temasları kapsamında dün, başkent Duşanbe yakınlarında Tursunzade kentinde gerçekleştirilen Orta Asya'dan Güney Asya'ya elektrik sevkıyatını öngören CASA-1000 projesinin temel atma törenine katılmıştı.


Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.