Dünya Bankası Başkanı Kim'in İkinci Dönemi Kesinleşti

Dünya Bankası Başkanı Kim'in İkinci Dönemi Kesinleşti
Dünya Bankası Grubu Başkanı Jim Yong Kim'in ikinci başkanlık dönemi, başka aday çıkmaması nedeniyle fiilen kesinleşti

WASHINGTON (AA) - Washington merkezli Dünya Bankasının yönetim kurulundan yapılan yazılı açıklamaya göre, kuruluşun yeni başkanı için aday gösterme süresinin 14 Eylül itibarıyla dolduğu bildirildi.

Başvuru sürecini kapsayan üç haftada başkanlık için aday gösterilen tek isim, kuruluşun mevcut başkanı Jim Yong Kim oldu.

İlk 5 yıllık başkanlık dönemini Temmuz 2017'de tamamlayacak Kim, ABD hükümeti tarafından yeniden aday gösterilmişti. Kim, başka aday olmaması nedeniyle görevini Temmuz 2022'ye kadar sürdürmeyi garantiledi.

ABD Hazine Bakanı Jacob Lew, 25 Ağustos'ta yaptığı açıklamada, ABD'nin Kim'i, Ebola salgını ve mülteci krizi gibi büyük sorunlarla başarıyla mücadele etmesi nedeniyle ikinci kez aday gösterdiğini açıklamıştı.

Dünya Bankası, Kim'in ikinci kez başkan seçilmesine yönelik prosedürlerin 7-9 Ekim'de Washington'da yapılacak yıllık toplantılardan önce tamamlanacağını bildirdi.

Güney Kore doğumlu Kim, başta AIDS ve verem gibi hastalıklar olmak üzere küresel sağlık ve gelişim alanındaki çalışmalarıyla tanınıyor. Ailesiyle mülteci olarak geldiği ABD'de Harvard Üniversitesinde tıp eğitimi alan Kim, Dünya Bankası Grubu Başkanı olmadan önce küresel sağlık örgütü Partners in Health'in kuruculuğunu ve Dünya Sağlık Örgütünün HIV/AIDS bölümünün direktörlüğünü üstlenmişti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.