Dünya Bankasından Azerbaycan'a Tanap İçin Kredi

Dünya Bankasından Azerbaycan'a Tanap İçin Kredi
Dünya Bankası ile Azerbaycan hükümeti arasında TANAP'ın finanse edilmesi için 30 yıl vadeli 400 milyon dolarlık kredi anlaşması imzalandı

BAKÜ (AA) - Dünya Bankası ile Azerbaycan hükümeti arasında Trans Anadolu Doğalgaz Boru Hattı Projesi'nin (TANAP) finanse edilmesi için 400 milyon dolarlık kredi anlaşması imzalandı.

Dünya Bankası Bakü ofisinden yapılan açıklamaya göre, anlaşmaya Dünya Bankası Güney Kafkasya Direktörü Mercy Tembon ile Güney Gaz Koridorü Direktörü Afgan İsayev imza attı.

Kredi 30 yıl vadeli

TANAP'ın finanse edilmesi için sağlanan 400 milyon dolarlık kredinin 30 yıl vadeli olduğu kaydedildi.

2018'de tamamlanması beklenen TANAP kapsamında ilk aşamada Azerbaycan'dan gelecek ve Gürcistan'dan geçecek toplam 16 milyar metreküplük gazın 6 milyar metreküpünün Türkiye iç pazarına ulaştırılması, 10 milyar metreküplük doğalgazın da Türkiye-Yunanistan-Arnavutluk-İtalya rotasını izleyerek Avrupa piyasasına taşınması hedefleniyor.

Toplam kapasitesinin 2023'te 23 milyar metreküpe çıkması planlanan TANAP'ın, 2026'da da 31 milyar metreküp kapasiteye ulaşması öngörülüyor.

Muhabir: Ruslan Rehimov

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.