Dünya Basın Özgürlüğü Günü

Dünya Basın Özgürlüğü Günü
TGK Genel Başkanı Kolaylı: - "Özellikle darbe dönemleri, basın ve ifade özgürlüğünün baskı altına alındığı yıllar olmuştur"

BURSA (AA) - Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu (TGK) Genel Başkanı Nuri Kolaylı, özellikle darbe dönemlerinin, basın ve ifade özgürlüğünün baskı altına alındığı yıllar olduğunu belirtti.

Kolaylı, 3 Mayıs Dünya Basın Özgürlüğü Günü nedeniyle yaptığı yazılı açıklamada, Birleşmiş Milletler'in 1993'te ifade ve basın özgürlüğüne dünya çapında destek vermek ve bu konuda duyarlılığı artırmak amacıyla 3 Mayıs gününü Dünya Basın Özgürlüğü Günü ilan ettiğini hatırlattı.

Basın ve ifade özgürlüğünün, yüzyıllar önce ilk matbaanın kurulması ve ilk gazetelerin yayınlanmasıyla gündeme geldiğini anlatan Kolaylı, "Gündeme geldiği günden bu yana da baskı altına alınmaya çalışılmıştır. Özellikle darbe dönemleri, basın ve ifade özgürlüğünün baskı altına alındığı yıllar olmuştur. Günümüzde de Türk Ceza Kanunu ve Terörle Mücadele Yasası'nda yer alan basın özgürlüğünü kısıtlayıcı maddeler vardır." ifadelerini kullandı.

Kolaylı, konfederasyon olarak Türkiye'de vatandaşların herhangi bir baskı ve müdahaleye maruz kalmadan, kendini meşru şekilde ifade edebilme hakkının evrensel ölçülerde tanınması ve bunun sorunsuz uygulanması, toplumsal barış, hoşgörü, uzlaşı, ifade ve basın özgürlüğünün sorun olmaktan çıkması için yoğun çaba harcadıklarını vurguladı.

Basın özgürlüğünün, yapılacak yasal bir düzenleme ile gerçek anlamda sağlanabileceğini belirten Kolaylı, şunları kaydetti:

"Basın sektöründe yaşadığımız sorunların çözümüne ışık tutması amacıyla hazırladığımız dosyamızı, Cumhurbaşkanımıza, Başbakanımıza, hükümet yetkililerine ve siyasi parti liderlerimize sunmak için randevularımızı alıyoruz. Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu çatısı altında sorunlarımızın çözümü için güç birliği yaparak çalışmaya devam edeceğiz."

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.