Dünya Basın Özgürlüğü Günü

Dünya Basın Özgürlüğü Günü
CHP Genel Başkan Yardımcısı Ağbaba:"Basın özgürlüğü açısından Türkiye, 'özgür olmayan' ülkeler arasında yer alıyor"

ANKARA (AA) - CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, "Basın özgürlüğü açısından Türkiye, 'özgür olmayan' ülkeler arasında yer alıyor." değerlendirmesinde bulundu.

Ağbaba, Dünya Basın Özgürlüğü Günü dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, son bir yılda çıkartılan kanun hükmünde kararnameler (KHK) ile yüzlerce basın yayın organının kapatıldığını, Türkiye Gazeteciler Sendikasının verilerine göre cezaevlerinde 159 gazetecinin özgürlüğünden alıkonulduğunu ileri sürdü.

AK Parti iktidarı döneminde, basın üzerinde baskılar olduğunu, işten atmalar ve istifaya zorlamaların gerçekleştiğini savunan Ağbaba, şöyle devam etti:

"Basın özgürlüğü açısından Türkiye, 'özgür olmayan' ülkeler arasında yer alıyor. Gazeteciler, muhabirler, köşe yazarları, editörler, grafikerler ve matbaa emekçileri dahi iktidarın baskı ve tehditlerini iliklerine kadar hissetmektedir. Sansür ve otosansürün olağanlaştığı AKP'li yıllar basın özgürlüğü açısından 'karanlık yıllar' olarak anılacaktır. Böylesi bir baskı ve zulüm rejiminin hüküm sürdüğü Türkiye’de, Dünya Basın Özgürlüğü Günü, kutlama günü olarak değil, mücadele günü olarak değerlendirilmelidir."

Sabahattin Ali'den Abdi İpekçi’ye, Çetin Emeç’den Ahmet Taner Kışlalı’ya, Musa Anter’den Metin Göktepe’ye, Uğur Mumcu’ya, Hrant Dink’e kadar kalemi kırılan tüm değerleri, gazetecileri saygıyla andığını belirten Ağbaba, "Sansürün, sürgünün, zindanlara atılmanın, şiddetin, ölümün olmadığı, hiçbir gazetecinin kaleminin kırılmadığı bir Türkiye dileğiyle, gazetecilik yapmak için mücadele eden tüm emekçileri selamlıyorum." ifadesini kullandı.



Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.