Dünya boksu Old Trafford’da buluştu

Dünya boksu Old Trafford’da buluştu
AIBA Başkanı Wu:"Dünyanın elit profesyonel boksörlerinin de olimpiyatlara katılabilmeleri için çalışmalar yapıyoruz"

MANCHESTER (AA) - Uluslararası Amatör Boks Birliği (AIBA) 2016 komisyon toplantıları, İngiliz kulübü Manchester United'ın stadı Old Trafford'da başladı.

İngiltere Amatör Boks Birliğinin ev sahipliğinde gerçekleşen toplantının açılışında konuşan AIBA Başkanı Wu Ching-Kuo, birliğin 70. yılını kutladığını hatırlatarak, "Bu sıradan bir yıl dönümü değil. Dünyanın elit profesyonel boksörlerinin de olimpiyatlara katılabilmeleri için çalışmalar yapıyoruz" dedi.

Boksun her geçen yıl dünyadaki popülaritesini artırdığını ifade eden Wu, iki gün sürecek toplantılarda dünya boksu için önemli kararlar alınacağını vurguladı.

Toplantılara, Dünya Boks Serisi (WSB), AIBA Pro Boxing (APB), teknik ve kurallar, kadınlar, sağlık, antrenörler, hakem ve jüriler, sporcular, gençlik komisyonlarından toplam 110 üye katılıyor. Türkiye toplantılarda WSB ve kadınlar komisyonlarında temsil ediliyor.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.