'Dünya Demokrasi Tarihine Şehitlerimiz Adlarını Yazdırdılar'

'Dünya Demokrasi Tarihine Şehitlerimiz Adlarını Yazdırdılar'
Başbakan Yıldırım, 15 Temmuz'un, Türkiye Cumhuriyeti yakın tarihinde bir dönüm noktası olduğunu belirterek, "Milletimizle omuz omuza bu soysuzlara gereken dersi verdik. Dünya demokrasi tarihine şehitlerimiz adlarını yazdırdılar" dedi

 Başbakan Binali Yıldırım'ın dün akşam Çengelköy Polis Merkezi'ni ziyareti ve çıkışta burada toplanan vatandaşlara hitap etmesine ilişkin görüntüler basınla paylaşıldı.

Vatandaşlara "geçmiş olsun" dileklerini ileten Başbakan Yıldırım, ülkeyi karanlığa boğmak isteyen hainlerin, Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) mensuplarının darbe girişiminin, halkın kahramanca, vatan ve millet sevgisiyle ortaya koyduğu şanlı direnişle bastırıldığını ve Türkiye'nin rahat bir nefes aldığını kaydetti.

Şehitlere Allah'tan rahmet, gazilere de acil şifalar dileyen Yıldırım, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Türkiye tarihinde birçok darbeler ve girişimler var. Her seferinde de başarılı olmuştur. 15 Temmuz, Türkiye Cumhuriyeti yakın tarihinde bir dönüm noktasıdır. Ülkesine inanan, Türkiye sevdalısı Başkomutan Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, onun sağlam iradesi ve sizin seçtiğiniz, iş başına getirdiğiniz hükümetiniz, başbakanınız, 'bizim cesedimizi çiğnemeden bu bayrağı teslim alamazsınız' dedi. Milletimizle omuz omuza bu soysuzlara gereken dersi verdik. Dünya demokrasi tarihine şehitlerimiz adlarını yazdırdılar. Darbenin ilk çıkışının hemen hemen merkezi burası. Kuleli'den harekete geçen hainler, Çengelköy'de milleti karşılarında buldular ve gereken cevabı da aldılar. İşte Çengelköy burada."

Kalabalığa, "Çengelköy'den geçiş var mı, olur mu?" diye soran Yıldırım, "yok ve olmaz" cevabını aldı.

-"Hakkın ve halkın gücü, tankın gücünü yendi"


Başbakan Yıldırım, hakkın ve halkın gücünün tankın gücünü yendiğini vurgulayarak, "O gece millet tek yürek oldu. O gece parti farkı yok, o gece görüş farkı yok, o gece şucu bucu yok. O gece tek ses var, bağımsız Türkiye sesi var, ayyıldızlı bayrak var. Hepimiz vatan için, millet için tek ses olduk, tek yürek olduk, bu alçaklara dersini verdik." ifadelerini kullandı.

Yenikapı'da bugün yapılacak "Demkorasi ve Şehitler Mitingi"ne de değinen Yıldırım'ın, "Türkiye'nin sesini dünyaya duyurmaya, demokrasinin sesini tüm kainata duyurmaya hazır mısınız?" diye sorduğu vatandaşlar, "hazırız" karşılığını verdi.

"Allah hepinizden razı olsun" diyen Yıldırım'ın konuşması zaman zaman alkışlarla kesildi.

 

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.