Dünya Down Sendromlular Farkındalık Günü

Dünya Down Sendromlular Farkındalık Günü
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ramazanoğlu:- "Down sendromlu bireyler de yaptıkları, gerçekleştirecekleri ve beklentileri ile hepimiz gibi yaşamda yerlerini alıyorlar. Görevimiz, onların başta eğitim, sağlık, rehabilitasyon ve istihdam hizmetlerinden t

ANKARA (AA) - Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu, down sendromlu bireylerin yaptıkları, gerçekleştirecekleri ve beklentileri ile herkes gibi yaşamda yerlerini aldığını belirterek, "Görevimiz, onların başta eğitim, sağlık, rehabilitasyon ve istihdam hizmetlerinden tam anlamıyla yararlanmalarının önündeki engelleri kaldırmaktır." ifadesini kullandı.

Ramazanoğlu, yayımladığı mesajında, 2011 yılında Birleşmiş Milletler tarafından bu alanda farkındalık çalışmalarının arttırılması için "21 Mart Dünya Down Sendromu Günü" ilan edildiğini hatırlattı.

"Bugün 21 Mart, 21. kromozomunun iki yerine üç olması yani +1 kromozomla hayatımıza katılan down sendromlu bireylerin günü" ifadesine yer veren Ramazanoğlu, engelli bireylerin, engelin türü, sebebi ve yansımaları her ne olursa olsun ayrımcılığa uğramadan toplumsal yaşamın her alanına tam ve etkin olarak katılmalarını sağlamayı amaçladıklarını belirtti.

Bakan Ramazanoğlu, mesajında şunları kaydetti:

"Down sendromlu bireyler de yaptıkları, gerçekleştirecekleri ve beklentileri ile hepimiz gibi yaşamda yerlerini alıyorlar. Görevimiz, onların başta eğitim, sağlık, rehabilitasyon ve istihdam hizmetlerinden tam anlamıyla yararlanmalarının önündeki engelleri kaldırmaktır. Neşeleri ve gülen yüzleriyle hepimize nice artılar katan Down Sendromlu bireylerin bu özel gününü kutluyor, sevgiyle kucaklıyorum."

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.