Dünya Down Sendromu Farkındalık Günü

Dünya Down Sendromu Farkındalık Günü
UDF Başkanı Tuncay:- "Hedefimiz temsilciliklerimizi de arttırarak ileride Türkiye'nin liderliğinde down sendromlu bireylerin eğitim kültür sanat ve sağlık alanlarında önderlik yapmasını sağlamak"

İSTANBUL (AA) - Uluslararası Down Sendromu Federasyonu (UDF) Başkanı Muhammed Abdullah Tuncay, hedeflerinin temsilciliklerini arttırarak ileride Türkiye'nin liderliğinde down sendromlu bireylerin eğitim kültür sanat ve sağlık alanlarında önderlik yapmasını sağlamak olduğunu bildirdi.
UDF'den yapılan açıklamaya göre, 21 Mart Dünya Down Sendromlular Farkındalık Günü dolayısıyla gerçekleştirilen etkinlikte konuşan Tuncay, 2023 Ulusal Stratejik Eylem Planlarını ve hedeflerini açıkladı.
Tuncay, kuruluşunu kutladıkları UDF ile "Her şey 1 farklı olacak" dediklerini belirterek, şunları kaydetti:"Türkiye'nin önderliğinde 12 ülke temsilciliğimiz ile bu yolculuğa başladık. Hedefimiz temsilciliklerimizi de arttırarak ileride Türkiye'nin liderliğinde down sendromlu bireylerin eğitim kültür sanat ve sağlık alanlarında önderlik yapmasını sağlamak. Yurt dışındaki down sendromlu çocuklarımıza, bireylerimize gücümüzün yettiğince destek vermek. Bunu yaparken de devletin şefkatli elini ve iş dünyasının da maddi manevi desteklerini sağlamak. Biz sadece bilet satan, kermes yapan, balo düzenleyen bir sivil toplum örgütü olmayacağız. Biz Türkiye'de down sendromlu bireylerin sosyal politikalardaki rehberi olacağız."
UDF Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Sekreteri Aydan Gömügen Tuncay da "Melek yüzlerle konuşmak, onların nefeslerini içimize çekmek o kadar güzel bir duygu ki. Ben anaokulu işletiyorum ve o çocukların yüzlerindeki o güzel duyguları görünce inanın yeniden dünyaya geliyorum. Herkese tavsiye ediyorum, Downlu bir çocuğu izleyin. Onun sadece sizi seven hoşgörülü bir kişilik olduğunu göreceksiniz." ifadelerini kullandı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.