"Dünya Ebru Günü"

"Dünya Ebru Günü"
Ebru sanatçısı Şimşek'in farklı renk ve desenler ile hattat Dikel tarafından yazılan hilyelere uyguladığı 300 ebru eseri, Dünya Ebru Günü dolayısıyla Abu Dabi'de gerçekleştirilecek programa katılan sanatçılara hediye edilecek- Şimşek:- "Sağlığım elverişli

BALIKESİR (AA) - Ebru sanatçısı Osman Şimşek'in yaptığı 300 eser, "Dünya Ebru Günü" dolayısıyla Birleşik Arap Emirlikleri'nin başkenti Abu Dabi'de gerçekleştirilecek kutlamalara katılan sanatçılara hediye edilecek.

Şimşek, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ebru sanatçısı Atilla Can tarafından başlatılan "Dünya Ebru Günü"nün 30 Ekim-5 Kasım'da kutlanacağını söyledi.

Bu yıl 6'ncısı düzenlenen etkinliğin Birleşik Arap Emirlikleri'nin başkenti Abu Dabi'de yapılacağını belirten Şimşek, "Dünya Ebru Günü dolayısıyla gerçekleştirilecek etkinliklere, yüzlerce sanatçının katılımı bekleniyor. Abu Dabi'de yaşayan Türk sanatçı Ayşe Esra Olgun Mustafa'nın öncülüğünde dünyanın en büyük ebru teknesinin kurulmasıyla 'Guinness Dünya Rekoru' denemesi yapılacak." dedi.

Şimşek, program kapsamında, dünya sanatçılarıyla ebru tekniği performansları ve 200 kimsesiz çocukla çeşitli etkinlikler gerçekleştirileceğini dile getirerek şunları kaydetti:

"Dünya Ebru Günü'ne farklı renk ve desenler ile hattat Mesut Dikel tarafından yazılan hilyelere yaptığım 300 ebru eserini Atilla Can aracılığı ile göndereceğim. Bu eserler, Dünya Ebru Günü'ne katılacak tüm sanatçılara hediye edilecek. Sağlığım elverişli olmadığı için katılamadığım Dünya Ebru Günü'nde hazırladığım ebrular, dünyanın çeşitli ülkelerinden gelecek sanatçılara gidecek. Ülkem ve kültürel zenginliğimizin tanıtımına katkı sağlamış olacağım için mutluyum."

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.