Dünya Elektrikli Taşıt Konferansı

Dünya Elektrikli Taşıt Konferansı
İzmir'de düzenlenen ve iki gün sürecek konferansa, Türkiye, Fas, Fransa, Belçika, Çin, Japonya ve İngiltere'den bilim insanları katılıyor- Etkinlikte, dünya çapında elektrikli araçlara yönelen ilginin, taşımacılık başta olmak üzere, enerji ve çevre gibi t

İZMİR (AA) - Dünya Elektrikli Taşıt Konferansı (World Electro Mobility Conference- WELMO'17) İzmir'de başladı.

Elektrik Mühendisleri Odası (EMO) İzmir Şube Başkanı Mahir Ulutaş, İzmir Tepekule Kongre ve Sergi Merkezi'ndeki konferansın açılışında, saygın bilim adamlarını ağırlamanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

Elektrikli araçlardaki hızlı gelişimin kamu politikalarına yansımasını hedeflediklerini belirten Ulutaş, Türkiye'de fosil yakıt konusundaki sıkıntının yerli, milli ve temiz enerji kaynaklarıyla aşılabileceğine işaret etti.

Konferansta, elektrikli araçlara yönelik bilimsel gelişmelerin ele alınacağını vurgulayan Ulutaş, bu alandaki değişimin Türkiye'nin sanayileşme ve teknoloji politikasını da yakından ilgilendirdiğini kaydetti.

EMO İzmir Şubesi, Dokuz Eylül Üniversitesi, Elektrik ve Elektronik Mühendisleri Enstitüsü ve Jules Verne Üniversitesi iş birliğinde düzenlenen konferans 2 gün sürecek.

Konferansta, Türkiye, Fas, Fransa, Belçika, Çin, Japonya ve İngiltere'den 34 bilim insanının katılımıyla oluşturulan bilimsel komitede, elektrikli taşıtlara ilişkin ileri araştırma ve uygulama bilgileri tartışılacak.

Hızla gelişen elektrikli taşıtlara ilişkin ileri araştırma ve uygulama bilgileri paylaşılacak WELMO'da yeni teknolojiler, ürünler ve bunların oluşmasını sağlayan bilimsel çalışmalar bir arada sunulacak.

Etkinlikte, dünya çapında elektrikli araçlara yönelen ilginin, taşımacılık başta olmak üzere, enerji ve çevre gibi temel kamu politikalarına yansımaları irdelenecek. Geleceğin şehirlerinin yaratılması için mühendislere yol gösterecek organizasyonda, aynı zamanda şarj istasyonu altyapısı, enerji depolama, akü ve yakıt pillerine ilişkin yeni çözümler de masaya yatırılacak.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.