Dünya Federasyonu Türkiye'ye Güveniyoruz Mesajı Vermiştir

Dünya Federasyonu Türkiye'ye Güveniyoruz Mesajı Vermiştir
Türkiye Bisiklet Federasyonu Başkanı Müftüoğlu, "Son dönemde ülkemizde yaşananlara rağmen Dünya Federasyonu (Türkiye'ye güveniyoruz) mesajı vermiştir." dedi

ANKARA (AA) - Türkiye Bisiklet Federasyonu Başkanı Emin Müftüoğlu, Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu'nun 3 yıl boyunca Dünya Turu takviminde yer almaya başlamasının gururunu yaşadıklarını söyledi.

Müftüoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, turun bu noktaya gelmesinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın büyük rol oynadığını belirterek, "Son dönemde ülkemizde yaşananlara rağmen Dünya Federasyonu (Türkiye'ye güveniyoruz) mesajı vermiştir." dedi.

Uluslararası Bisiklet Birliği (UCI) ile yapılan görüşmelerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın selamı ve Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Fahri Kasırga'nın mektubunun çok önemli olduğunu vurgulayan Müftüoğlu, "Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın verdiği destek, Dünya Turu olmamızda en büyük etkendir. En üst kategoriye çıkabilmek için 2 yıldır Cumhurbaşkanlığı ile politika yürüttük. 1 Milyon Bisiklet kampanyası ve Sayın Erdoğan'ın İstanbul Salacak'ta caddede bisiklete binmesi, UCI'yı gerçekten çok etkiledi." diye konuştu.

UCI'dan Türkiye'ye tam destek
Emin Müftüoğlu, FETÖ'nün darbe girişimi sonrasında Avrupa'da Türkiye ile ilgili birçok olumsuzluğun konuşulduğu bir ortamda, UCI'nın tam desteğini aldıklarını belirtti.

UCI Başkanı Brian Cookson'un çıkan bazı çatlak seslere rağmen Türkiye'nin yanında yer aldığının altını çizen Müftüoğlu, "Sayın Başkan Cookson, bazı üyelerin karşı çıkmasına rağmen turumuza ve ülkemize tam destek verdi. 'Gittim, yerinde gördüm. Benim Türkiye ile ilgili bir endişem' yok diyerek yanımızda yer aldığını gösterdi." ifadelerini kullandı.

"Aynı istekle devam edeceğiz"
Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu'nu bugüne kadar büyük bir titizlikle yaptıklarını belirten Müftüoğlu, bundan sonra da aynı başarıyı yakalayacaklarına olan inancını dile getirdi.

Türkiye'nin Orta Doğu bölgesinde kendi bisiklet turunu yapan tek ülke konumunda bulunduğunu vurgulayan Müftüoğlu, şunları söyledi:

"2008 yılında ilk kez kategori yükseldik ve turumuz tarihte ilk defa dünya televizyonlarından yayınlandı. 2010 yılında ise bir üst kategoriye çıktık. Dışarıdan destek almadan sadece kendi ekibimizle turumuzu gerçekleştiriyoruz. Turumuzun dünya takvimine girmesiyle birlikte artık daha kapsamlı bir hal aldık. Profesyonel takımlar ve sporcular şartlar ne olursa olsun turumuza katılacaklar. 2015 yılında dünyanın en iyi turu seçildik. Başarıyla yaptığımız organizasyona aynı istekle devam edeceğiz."

Dünya Turu'nda yer almanın Türkiye'nin tanıtımı ve prestiji anlamında da çok önemli olduğunu belirten Müftüoğlu, "Profesyonel bisiklet turları, dünyada en çok izlenen televizyon programları arasında yer alıyor. Artık bunun da avantajını yaşayacağız. Zaten başarılı bir şekilde sürdürdüğümüz organizasyon, bundan sonra çok daha kaliteli olacak. İzlenirliği de ülkeye kazandırdığı prestij de artacak." ifadelerini kullandı.

Muhabir: Ö. Buğra Ersavaş

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.