Dünya Gıda Programı'nın Yardımlarının Yüzde 70'i Ortadoğu Ve Afrika'ya Gidiyor

Dünya Gıda Programı'nın Yardımlarının Yüzde 70'i Ortadoğu Ve Afrika'ya Gidiyor
WFP'nin yayımladığı yeni raporunda, yapılan gıda yardımı harcamalarının yüzde 70'inin Ortadoğu ve Afrika'daki bölgelere gittiği yer aldı

ADDİS ABABA (AA) - Birleşmiş Milletler Dünya Gıda Programı (WFP), gıda yardımı harcamalarının yüzde 70'inin Ortadoğu ve Afrika'daki bölgelere gittiğini açıkladı.

Dünya Gıda Programı, Etiyopya'nın başkenti Addis Ababa'daki Afrika Birliği Genel Merkezi'nde 2017 Dünya Gıda Yardımı raporunu tanıttı.

Raporun tanıtımı öncesinde konuşan Afrika Birliği Komisyonu Siyasi İşler Direktörü Khabele Matlosa, çeşitli krizler sebebiyle kıtada yaklaşık 17,8 milyon insanın yerinden olduğunu ifade ederek, gıda sorunun en fazla evini terk etmek zorunda kalan kadın ve çocukları etkilediğini vurguladı.

Geride kalan birkaç yılda kıtadaki kuraklığın ve sellerin gıda noktasında yıkıcı etkiler bıraktığını ifade eden Matlosa, gıda sorununun kalıcı çözümü için Birliğin sürdürülebilir kalkınmanın sağlanmasına yönelik çalışmalar yaptığını söyledi.

- Gıda yardımları iki kattan fazla arttı

Öte yandan, raporda, WFP'nin 2009 yılında 2.2 milyar dolar olan gıda yardımı harcamalarının 2016'da 5,6 milyar dolara çıktığı kaydedilerek, "Doğu-Orta Afrika ve Ortadoğu-Kuzey Afrika'daki bazı bölgeler büyük ve muğlak bir gıda kriziyle karşı kaşıya. Bu iki bölge gıda yardımı için harcananların yüzde 70'ine tekabül ediyor." ifadeleri kullanıldı.

Dünya genelindeki krizler sebebiyle 2017 yılında 108 milyon insanın daha gıda yardımına muhtaç hale geldiği belirtilen raporda, toplam insani yardım harcamalarının yüzde 40'ının gıdaya yönelik olduğu kaydedildi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.