Dünya Hepatit Günü

Dünya Hepatit Günü
BM Uyuşturucu ve Suç Ofisi Başkanı Fedotov:- "Hepatit C önlenebilir ve iyileştirilebilir. Dünya Hepatit Günü'nde UNODC ile birlikte hareket ederek, bu korkunç hastalığın neden olduğu acı ve sefaleti sona erdirmek için çalışmalıyız"

VİYANA (AA) - Birleşmiş Milletler (BM) Uyuşturucu ve Suç Ofisi (UNODC) Başkanı Yury Fedotov, Dünya Hepatit Günü çerçevesinde yayımladığı mesajda, "Hepatit C önlenebilir ve iyileştirilebilir. Dünya Hepatit Günü'nde UNODC ile birlikte hareket ederek, bu korkunç hastalığın neden olduğu acı ve sefaleti sona erdirmek için çalışmalıyız." ifadesini kullandı.

BM Viyana Ofisi, UNODC Başkanı Fedotov'un Dünya Hepatit Günü münasebetiyle yayımladığı mesajı paylaştı.

Hepatit C'nin insan hayatı üzerinde korkunç sonuçları olduğuna dikkati çeken Fedotov, "UNODC'nin Dünya Uyuşturucu Raporu'na göre, dünyada uyuşturucu enjekte eden 12 milyon kişinin 6,1 milyonu hepatit C'nin korkunç etkileriyle yaşıyor." bilgisini paylaştı.

Fedetov, söz konusu hastalığın tedavisine ilişkin yeni gelişmelere de değinerek, Dünya Sağlık Örgütü (WHO) de dahil olmak üzere hastalığa ilişkin yeni tedavi yöntemleri ve ilaçların ön testlerinin yapıldığını, bu gelişmenin, bilim ve tıbbın imkanlarından daha fazla insanın faydalanabileceğine dair umutları yeşerttiğini belirtti.

Hepatit B ve C'nin önlenmesi için gerekli test ve tedavinin herkese ulaşabilmesi için engellerin kaldırılması gerektiğine işaret eden Fedotov, "Hapishanelerdeki insanlar, toplumlara sunulan hepatit önleme ve tedavi hizmetlerine eşit olarak erişebilmelidir. Bu tür çabalar hepatit C'nin hapishane nüfusunda yaygınlaşmamasının yanı sıra daha geniş bir toplulukta da azalmasına yardımcı olacaktır." değerlendirmesinde bulundu.

Fedetov, hepatit hastalığı ile mücadele çağrısında bulunarak, "Hepatit C önlenebilir ve iyileştirilebilir. Dünya Hepatit Günü'nde UNODC ile birlikte hareket ederek, bu korkunç hastalığın neden olduğu acı ve sefaleti sona erdirmek için çalışmalıyız." mesajını paylaştı.

UNODC Başkanı Fedotov, uyuşturucu kullanan insanların ötekileştirilmeden tedavi imkanlarından faydalanması gerektiğini vurgulayarak, özellikle uyuşturucu bağımlısı kişilere yönelik cezai müeyyidelerin gözden geçirilmesini istedi.





Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.