Dünya İnsani Zirvesi'ne doğru

Dünya İnsani Zirvesi'ne doğru
Türk Kızılayı Genel Başkanı Kınık, yabancı basın kuruluşları temsilcileriyle bir araya geldi- Kerem Kınık: - "İslam İşbirliği Teşkilatına üye Kızılay ve Kızılhaç örgütlerinin güçlendirilmesi ve birleştirilmesine dönük çalışmalarımız olacak"

İSTANBUL (AA) - Türk Kızılayı Genel Başkanı Kerem Kınık, Dünya İnsani Zirvesi'nde İslam İşbirliği Teşkilatına (İİT) üye Kızılay ile Kızılhaç örgütlerinin güçlendirilmesi ve birleştirilmesine dönük "nabız yoklayacaklarını" bildirdi.

Kerem Kınık, İstanbul'da 23-24 Mayıs'ta düzenlenecek Dünya İnsani Zirvesi hazırlıkları kapsamında, yabancı basın kuruluşu temsilcileriyle bir araya geldi.

Kızılay'ın tarihini, yaptığı çalışmaları ve hedeflerini aktaran Kınık, etkinliğin sonunda AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilki düzenlenecek Dünya İnsani Zirvesi'nin ev sahibi konumunda olduklarını belirtti.

Uluslararası Kızılhaç ve Kızılay hareketinin 190 üyesi bulunduğunu ve pek çok ulusal derneğin katılacağını kaydeden Kınık, şöyle devam etti:

"İslam İşbirliği Teşkilatı bünyesindeki 57 Kızılay ve Kızılhaç'a davetiye gönderdik. Onlarla birlikte beyin fırtınası yapacağız. Hatırlarsanız Sayın Cumhurbaşkanımızın İslam İşbirliği Zirvesi'nde önerdiği 'ortak Kızılay' yapısı vardı. Bu ortak Kızılay yapısının kurulabilmesi için bir nabız yoklaması olacak. İslam İşbirliği Teşkilatına üye Kızılay ve Kızılhaç örgütlerinin güçlendirilmesi ve birleştirilmesine dönük çalışmalarımız olacak. Yapılması gereken reformlarla alakalı kanaatlerimizi de Genel Kurul'a Dışişleri Bakanlığımız aracılığıyla ileteceğiz."

Dünya İnsani Zirvesi'nde bütün dünyanın gözünün İstanbul'a çevrileceğini belirterek, "Bu farkındalığı kullanmak istiyoruz" diyen Kınık, Türk Kızılay'nın, Kızılay ve Kızılhaç Federasyonun başkanlığa adaylığının söz konusu olduğunu, bu konuda da bir çalışma yürüteceklerini dile getirdi.

Kınık, Kızılay ve Kızılhaç hareketinin insani yardım sistemi içindeki payının artırılması için de harekete enerji vermeye çalışacaklarını ifade etti.

- "Uluslararası kaynaklar Suriye'ye yardım sürecini hızlandırmalı"

Soru üzerine Suriye'deki krizin altıncı yılına girdiğine de değinen Kınık, Kızılay'ın bu ülke insanlarına yaptığı yardımları aktardı. İç savaşta 300 binden fazla insanın öldüğünü, 1.5 milyon kişinin yaralandığını ve 11 milyon insanın ülkesini ve evini terk etmek zorunda kaldığını kaydeden Kınık, "İkinci Dünya Savaşı'nın ardından en büyük krizle karşı karşıyayız. Maruz kalan insanların uluslararası yardım bekleme konusuna toleransı yoktur. Bütün uluslararası kaynakların yardım sürecini hızlandırması gerek" diye konuştu.

- Zirvede ezogelin çorbası

Bu arada Kızılay, Dünya İnsani Zirvesi'nde konuklara, Türk mutfağından ezogelin ve ayran çorbasının yanı sıra Türk Kızılay'ın yardım ettiği ve büyük felaket yaşayan ülkeler Suriye, Pakistan, Somali, Haiti, Endonezya, Filistin, Sudan ve Bosna'nın yerel çorbalarından ikram edecek.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.