"Dünya Kupası'nda Şampiyonluk Neden Olmasın"

"Dünya Kupası'nda Şampiyonluk Neden Olmasın"
- 17 Yaş Altı Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Hacıoğlu:"Bu takımın öyle bir potansiyeli var ki artık yarı final ve finalden aşağı hedefler koyamayız. Yarı final oynamak bizi kısmen mutlu edecektir. Biz şampiyonluğu istiyoruz"- "Rakiplerimizi analiz e


İSTANBUL (AA) - HİLMİ SEVER - Futbolda 6-28 Ekim'de Hindistan'da düzenlenecek FIFA 17 Yaş Altı Dünya Kupası'nda yer alacak Türk Milli Takımı'nın teknik direktörü Mehmet Hacıoğlu, oyuncularına çok güvendiğini ve hedeflerinin şampiyonluk olduğunu söyledi.

Riva'daki Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri'nde, AA muhabirine açıklamalarda bulunan Mehmet Hacıoğlu, Avrupa Şampiyonası'na gitmeden önce en az yarı finali hedeflediklerini ve bunu başardıklarını belirtti.

Her zaman en iyiyi yapmayı hedeflediklerini vurgulayan Hacıoğlu, "Bu takımın öyle bir potansiyeli var ki artık yarı final ve finalden aşağı hedefler koyamayız. Avrupa Şampiyonası'nda bunu başardık, burada da başaracağımıza inanıyorum. Önce grubu aşıp sonraki rakibimize odaklanmayı düşünüyoruz. Yarı final oynamak bizi kısmen mutlu edecektir. Dünya Kupası'nda şampiyonluk neden olmasın. İstemedikten sonra kimse kimseye bir şey vermez, biz şampiyonluğu istiyoruz. Dünya Şampiyonası'nda geçmişte yarı ve çeyrek final yapan hocalarımızı da saygıyla anıyoruz. Onların başardığının bir üstüne çıkarsak kendimizi başarılı sayabiliriz." şeklinde konuştu.


- "Eksimiz fizik, artımız teknik"


Dünya Kupası'nda B Grubu'ndaki rakipleri Mali, Yeni Zelanda ve Paraguay'ın düşünüldüğünün aksine çok güçlü takımlar olduğunun altını çizen Hacıoğlu, şöyle konuştu:

"Bu ülkeleri rahat geçeriz algısı çok yanlış. Herkesin savunma ve hücum prensiplerini öğrendiği bir ortamda hiçbir ülke için ön yargılı davranmamak gerekir. Kaldı ki biz de futbol adına çok gelişmiş bir ülke değiliz. Gelişme yolunda olan bir ülkeyiz. Hiçbir rakip kolay değildir. Rakiplerimizi analiz ettiğimiz zaman üç ülkenin de fizik olarak bizden çok daha güçlü olduğunu gördük. Ama teknik anlamda hepsinden daha yetenekli olduğumuzu da gördük. Bize düşen, çocuklarımızın artılarını, eksilerine göre ön plana çıkarmak. Mali, geçen turnuvanın finalisti, Paraguay, Brezilya ve Arjantin'i yenebilen bir takım. Böyle takımlarla aynı gruptaysak, işimizin kolay olduğunu söyleyemeyiz."

Milli takımdaki oyunculara ligler başlamadan önce de özel programlar verdiklerini aktaran Mehmet Hacıoğlu, "Liglerin başlamış olması bizim için çok önemli bir avantaj. Hazırlıklarımızın diğer sezonlara göre çok daha doğru yapıldığını düşünüyorum. Takımımızın adaptasyon sorununu ortadan kaldırmak için Hindistan'a 10 gün erken gideceğiz. Nem ve ortama çocuklarımızın adapte olmasını sağlayacağız. Her turnuvadan önce çocuklarımıza gidecekleri ülkenin şartlarını anlatarak, bilgilendiriyoruz. Hindistan farklı bir kültür. Oyuncularımız tabii ki heyecanlı. Onların gelişimi için bu şampiyona büyük önem taşıyor." ifadelerini kullandı.


- "A takımlarda olmaları milli takıma olumlu yansıyacaktır"


Avrupa Şampiyonası'nda yarı final oynamanın futbolcuların öz güveni için olumlu olduğunu vurgulayan Hacıoğlu, "Biz çocuklarımızı gerçekçi hedeflerle yüzleştirmeye çalışıyoruz. Dünya Kupası'na gitmek için önce birinci elemeyi oynadılar, sonra elit turu ve sonrasında da Avrupa Şampiyonası'nı oynadılar. Eğer bu üç aşamadaki duruşu sergilersek ve gelişimlerinin henüz tamamlanmadığını anlatabilirsek onları yine aynı başarılara taşıyabiliriz." diye konuştu.

17 Yaş Altı Milli Takımı kadrosundaki futbolculardan birçoğunun, kulüp takımlarında da A takımlarda yer almaya başladığını aktaran Hacıoğlu, "2000 doğumlu jenerasyonun çoğunun kendi A takımlarında süre almaya başladığını görüyoruz. Oyuncularımızın kulüplerinde A takımlarda olmaları, milli takıma olumlu yansıyacaktır." değerlendirmesinde bulundu.

Hacıoğlu, şampiyona öncesinde tek eksiklerinin, bağ ameliyatı geçiren Hasan Ali Adıgüzel olduğunu sözlerine ekledi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.