Dünya sağlık için Konya’ya geliyor

Dünya sağlık için Konya’ya geliyor
Konya’nın son yıllarda sağlıkta önemli bir basamak atladığını ve sağlık turizminin hızla geliştiğini söyleyen Dr. Şimşek, “Medicana Konya olarak Ankara’dan, İstanbul’dan hatta 81 vilayetin tamamından hasta alan bir hastane olduk. Daha da güzeli hem Kör

MÜSİAD Konya 6. Dönem Başkanı ve Medicana Genel Müdürü Dr. Lütfi Şimşek, Pusula TV’de canlı olarak yayınlanan UĞURLU GÜNDEM’e konuk oldu. Canlı yayın çekimleri Selçuklu Belediyesi tarafından şehir ve ülke turizmine kazandırılan Tropikal Kelebek Bahçesi’nde gerçekleştirilen programda deneyimli gazeteci Uğur Özteke ile keyifli bir söyleşi gerçekleştirip, şehir ve sağlık adına değerlendirmelerde bulunan Şimşek, Konya’nın sağlık alanında önemli bir ivme yakaladığını söyledi.

Açıklamalarına kendisini tanıtarak başlayan Dr. Şimşek, “1967 Bozkır doğumluyum. Tahsilimi Karma Ortaokulu, Teknik Lise Elektronik ve Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde eğitim aldık. Mecburi hizmetimizi Kahramanmaraş Çağlayancedit’e bağlı Düzbağ kasabasında yaptıktan sonra Konya’ya döndük. Ardından Karaman’da görevler aldık. 1995 yılında da Deva Polikliniği’ni ardından da Konya’nın ruhsatlı ilk özel hastanesini (Özel Selçuklu Hastanesi) kurduk” dedi.

MÜSİAD BAŞKANLIĞINI ALNIMIN

AKIYLA YAPTIĞIMA İNANIYORUM

MÜSİAD’da da görevler alıp başkanlık yapma fırsatını da elde eden Dr. Şimşek, “2000 yılından bugüne MÜSİAD Konya Şubesinde yönetim kurulu başkan yardımcılığı ve Konya Gelişim Grubu başkanlığını üstlendik. Ardından da 2013 yılında yapılan genel kurulda Müsiad Konya Başkanlığına seçildik. MÜSİAD’da görevimizi layıkıyla, anlımızın akıyla ve büyük bir keyifle yaptığıma inanıyorum. O dönemde başlayan bazı uğraşılarımın dışında ailemle, yurt dışı seyahatlerimle ve işimle ilgilenmeye bu noktada yoğunlaşmaya çalışıyorum” diye konuştu.

MEDİCANA 5 YILDA BÜYÜK YOL KATETTİ

Genel Müdürlük görevini üstlendiği Medicana Konya Hastanesi’ne ilişkin de açıklamalarda bulunan Şimşek, “2012 yılında Medicana Konya’nın kurulmasında ve yapılanmasında katkılarımız oldu. Konya’da sağlık altyapısı zayıftı. Kendimize bu yönde bir hedef koyduk. Bugün 5. yılımızı tamamladık. Ankara’dan, İstanbul’dan hatta 81 vilayetin tamamından hasta alan bir hastane olduk. Daha da güzeli hem Körfez’den hem Asya’dan hem Avrupa’dan gelen hastalarımız var. Yoğun bir potansiyelimiz var” dedi.

SAĞLIKTA BÜYÜK DÖNÜŞÜM YAŞANDI

Türkiye’de ve Konya’da özel sektörün sağlıkta önemli bir hamle yaptığının da altını çizen Dr. Şimşek, “1998’de ilk ruhsatlı özel hastaneyi açtık. Gurbetçi vatandaşlarımızın o dönemde kaygıları vardı, ‘Türkiye sağlıkta iyi değil, biz hastalanırsak bize kim bakar’ derlerdi. Şimdi ameliyat için aylarca beklediklerini, muayene olamadıklarını söyleyip Türkiye’ye gelmek istiyorlar. Bu büyük bir dönüşüm. Özel sektörün büyümesini sağlıyor. Türkiye’nin büyük grupları da bu çabalarla doğdu. Politikalar da ülkeyi ya da sektörü bir yerlere taşıyor.

Dünyanın herhangi bir yerindeki hasta sizin uluslar arası kalite akreditasyonunu bilirse, randevu alıp geliyor. Medicana olarak biz büyük ölçekli hastanelerimizin tamamında bunu sağladık. Sağlık turizminde önde gelen kuruluşlardan birisiyiz. Libya ve Irak ile de devlet olarak anlaşmalar söz konusu” ifadelerini kullandı.

İNANMIYORLARDI; AMA GELİP

GÖRÜNCE ÖN YARGILARI YIKILDI

Yurt dışı temaslarında Konya’da bu kadar potansiyelli bir sağlık hizmetinin varlığına kimseyi inandıramadıklarının da altını çizen Şimşek, şöyle konuştu: “DEİK’in sağlık iş konseyiyle dünyanın her tarafında devlet adamlarıyla, sağlık kuruluşlarıyla bir araya gelip kendimizi anlatıyoruz. Başta inanmıyorlardı. Ama bizdeki altyapı, konfor ve düzeni gördükçe bize karşı olan ön yargıları yıkıldı. Özellikle Körfez ülkelerinden çok fazla heyet ağırladık. ‘Biz İngiltere’de Almanya’da çok izole yerlerde, kötü şartlarda hizmet alıyorduk’ dediler. Bizde ise konforlu bir hizmet alımı söz konusu. Bu sistemin herkese uygulandığını ve her hastanın aynı şartlarda hizmet aldığına inanamıyorlar.”

MEDİCANA’DAN ALMANYA’YA HASTANE

Medicana’nın Almanya’da çok kapsamlı bir sağlık yatırımı içerisinde olduğunu da müjdesini veren Genel Müdür Lütfi Şimşek, “Almanya’da hastane çalışması yürütüyoruz. Kalp sağlığı noktasında Avrupa’nın en büyük hastanelerinden birisi olacak. Oradaki vatandaşlarımızın hizmete ihtiyacı var. Çok güçlü partnerlerimiz var. Türkiye; dünyanın vicdanını temsil ediyor. Türkiye olarak diz çökersek, akan kana gözyaşı dökecek bir kimse kalmaz. Müslüman olsun olmasın, dünyanın bir yerinde çile çeken, sıkıntı yaşayan biri varsa biz herkesten önce oraya gitmemiz gerekiyor. Almanya’da da hastaneler sürekli küçülüyor, batıyor. Biz orada farklı bir hikaye yazacağız” dedi.

KALİTEDEN TAVİZ VEREMEYİZ

İzleyicilerden gelen bir soru üzerine Medicana Konya Hastanesi’nin fiyatlarının yüksek olmadığını da belirten ve konuya ilişkin değerlendirmelerde bulunan Şimşek, “Kalitenin temellerinden, yapı taşlarından birisi de maliyettir. Maliyetten yüzde 10 kısarsanız, kaliteden yüzde 25 fire verirsiniz. Biz 650 personelle Konya’da bu kadar personeli bir çatı altında barındıran 5 firmadan birisiyiz. Fiyatlarımız çok yüksek değil. Bizim maliyetimiz yüksek hatta biraz da cebimizden gider. Birçok alanda fark almıyor ve devletin ödediği rakamlardan hizmet veriyoruz. Planlı tedavilerde bir maliyetimiz var ama fark ücretleri diğer hastanelerden çok farklı değil. Bazı vakalarda diğer üniversite hastanelerinin mesafeli durduğu hastaları biz alıyoruz. Biz Konya’da sektörün en büyük özel hastanesiysek, üniversite hastanesiysek gerekli fedakarlığı da yapıp, riskleri omuzlayarak bu hastayı alıyoruz. Birçok şehirde yapılmayan ameliyatları yapıyor ve bir kuruş da fark almıyoruz. Bunun dışındaki fiyat farkları kalite standartlarından kaynaklanıyor. Bakıldığında otellerde, restoranlar da bile kalite ve hizmet kaynaklı fiyat farkları oluşuyor. Arada uçurum olmadığı sürece bu olacaktır” diye konuştu.

KELEBEKLER VADİSİ VE SOBE

KONYA’NIN VİZYON YATIRIMLARIDIR

Son olarak Selçuklu Belediyesi’nin önemli yatırımlarından Kelebekler Vadisi ve SOBE ile de ilgili açıklama yapan Şimşek, “Öncelikle burası çok mükemmel bir yer. Buraya gelmeyen herkesin mutlaka zaman ayırıp, buraya gelmeli. Burası başlangıçta fantezi bir proje olarak görüldü ama öyle değil. Burası vizyoner bir projedir. Emeği geçenlere tebrik ediyorum. Konya’da ziyaret edilebilecek alternatifleri arttırmamız gerekiyor. Geçenlerde Afrika’dan bir misafir geldi. İnternet araştırmalarında Konya’da ziyaret edebileceği yer araştırmalarında 107 yer olduğunu görmüş. Bu bizim için çok güzel bir olay. SOBE de Konya için muazzam bir yatırımdır. Türkiye’de bir örneği yok. Avrupa’da da benzeri çok azdır. Belediye imkanları ile yapılan çok önemli bir yatırım. SOBE’nin çok hızlı bir şekilde tanıtılması, insanımız tarafından bilinmesi ve kesinlikle desteklenmesi gereken bir merkezdir” ifadelerini kullandı.  (M. Erkan Ergün)

 

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.